21 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 30 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un aperitiv invetat de mine,dar cu care pur si simplu mi-am cucerit familia

Este un aperitiv deosebit de aspectuos si foarte gustos, care merita incercat!

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: ridicata

Ingrediente necesare pentru aperitiv Cutia Pandorei:

  • 6 foi de placinta (din comert)
  • 300 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe potrivite
  • 2 oua
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente (cimbrisor, oregano, maghiran, dafin, busuioc)
  • 50 ml ulei de masline
  • cascaval ras
  • 3 felii de muschiulet sau salam mai gros
  • 1 morcov
  • salata pentru decor

Mod de preparare aperitiv Cutia Pandorei:

1.Se curata ciupercile, se spala si se taie feliute subtiri(eu am avut congelate). Ardeii se spala, se curata de cotoare, apoi se taie feliute subtiri, ceapa se curata si se taie marunt. Toate aceste legume se calesc in putin ulei apoi se condimenteaza dupa gust, se sareaza si la sfarsit se aromatizeaza cu patrunjelul tocat marunt. Carnea tocata se caleste si ea intr-o picatura de ulei, apoi se amesteca cu legumele calite. Morcovul curata, se spala si se taie in doua jumatati, apoi se fierbe in apa cu putina sare. Amestecul de carne cu legume, rece se amesteca bine cu cele doua oua.
2. Intr-o tavita de yena se asaza fasii din foile de placinta, pe care le-am taiat si asezat astfel incat, pe margini, sa se aseze colturi de foi, ca o dantela, apoi se toarna jumatate din cantitatea de amestc calit. Se asaza jumatatile de morcov, de-a lungul tavitei, apoi se toarna cu grija si restul umpluturii de carne, se niveleaza putin deasupra, se rade si cascaval si se decoreaza cu feliile de muschiulet, facute floricele (incretite si prinse cu scobitori). Se da la cuptor, cca 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de placita de pe margine. Acest aperitiv se scoate din tavita numai dupa ce s-a racit bine, se asaza pe un platou decorat cu salata verde si se taie felii potrivit de groase.

Pofta buna!


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri