Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru cornulete delicioase:
- 300 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 25 g drojdie
- 2 oua
- 200 ml ulei
- 25 g cacao
- 600 g faina
- rahat, nuca, gem
- esenta rom
- 200 g zahar pudra, nuca de cocos
Mod de preparare cornulete delicioase:
Se amesteca laptele caldut cu drojdia, cele 3 linguri de zahar si 100 g de faina. Se lasa 15 min sa stea, apoi se adauga ouale, uleiul si restul de faina. Se imparte aluatul in 2, iar intr-una se adauga cacao. Fiecare aluat se imparte in 3. Prima data se intinde aluatul cu cacao peste care se adauga o coca alba, se taie aluatul si se umple cu rahat sau cu nuca amestecata cu gem, se ruleaza si se dau la cuptor pana cand aluatul alb se coloreaza putin sau faceti testul cu scobitoarea (daca nu se prinde aluatul de scobitoare inseamana ca s-au copt)
Dupa ce s-au copt toate cornuletele le asezati pe o farfurie plata, iar separat preparati un sirop din apa si zahar in care puteti sa adaugati o esenta de rom. Cornuletele se dau prin acest sirop (nu le tineti prea mult in sirop pentru ca se inmoaie foarte repede, deci le bagati si imediat le scoateti din sirop), iar apoi pe deasupra lor puneti glazura (preparata astfel: peste zaharul pudra adaugati 1-2 linguri de apa calduta si amestecati), iar peste glazura presarati nuca de cocos.
Poftiti la cornulete delicioase!
O reteta propusa de: Claudia Mariana Olaru (claudiao)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?