4 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O mancare delicioasa cu vinete.

Mullahul este un hoge (dupa Google translate) sau un cleric, invatat musulman, iar in unele tari musulmane el este liderul moscheei. Probabil, v-ati intrebat deja ce are a face mulahul cu gatitul. Se pare ca unul dintre ei a gustat acest fel de mancare si a lesinat, atat de mult i-a placut. Imi aduce aminte de Imam Bayildi, care inseamna Imamul a lesinat si cel mai probabil, vinetele prajite fac preasfiintiile lor sa-si piarda constiinta.

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru mulahul a lesinat:

  • 1 vanata mare, taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi, taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper, proaspat macinat

Mod de preparare mulahul a lesinat:

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor, astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.
Se pun deoparte si se prajesc ceapa, usturoiul, la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.
Se toaca marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin, se presara cu patrunjel si coriandru (se potriveste de minune) si se serveste cald sau rece, ideal ar fi cu niste lipii.


O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri