Este un preparat atat de savuros incat mereu veti vrea sa va uimiti musafirii ,gatindu-l.Este mai scump, dar merita.

Este un preparat atat de savuros incat mereu veti vrea sa va uimiti musafirii ,gatindu-l.Este mai scump, dar merita.

Dificultate:

ridicata

Timp de preparare:

60- min

Ingrediente:

  • 1 1/4kg.muschi file de vita,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 pachet aluat de placinta congelat,
  • 1 ou;
  • Umplutura I:
  • 150-175g pate de foie gras(din conserva),
  • Umplutura II:
  • 450g.ciuperci taiate in cubulete mici,
  • 3 linguri arpagic taiat marunt,
  • 2 linguri unt,
  • 6 linguri vin de Madeira,
  • 1 crenguta cimbru,
  • sare,
  • piper alb,
  • patrunjel verde;

Mod de preparare si pregatire:

1.Se incinge uleiul intr-o tigaie,se pune muschiul condimentat cu sare si piper si se rumeneste pe ambele parti, intorcandu-l des, timp de 2 minute.Se ia de pe foc si se pune la rece.

2.Daca se alege umplutura de ciuperci, se pune in tigaie in care s-a prajit muschiul untul si arpagicul ,se lasa sa se caleasca 1 minut,apoi se adauga ciupercile , cimbrul ,sarea si piperul alb.Se soteaza la foc potrivit cca.10 minute.Se adauga vinul de Madeira si se mai lasa pe foc mic pana se ingroasa compizitia.Cand este luat de pe foc, se adauga patrunjelul verde tocat.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca complet.

3.Se incinge cuptorul la 450*C.Se intinde aluatul dezghetat pe o planseta infainata.Prima varianta:se unge la mijloc cu pateul de foie fras(de gasca), se aseaza deasupra muschiul si se inveleste in aluat.
A doua varianta:se pun pe mijlocul aluatului 2 linguri din compozitia de ciuperci, se aseaza deasupra muschiul ,apoi restul de ciuperci.Se aduna marginile aluatului strans in jurul muschiului , infasurandu-l.Se apasa bine marginile pentru a se lipi.Se taie excesul de aluat pe masura ce se inveleste muschiul.Din aceste resturi se pot face un model decorativ pe suprafata aluatului.

4.Se unge o tava cu o lingura de unt.Se intoarce muschiul invelit in aluat si se pune in mijlocul tavii.Se apasa usor si se unge pe toata suprafata cu ou batut.Inainte de a-l introduce in cuptor,se face o mica taietura la suprafata aluatului ,pentru a permite aburilor sa iasa.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Muschi de vita wellington.

Articole similare