Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
60- min
Ingrediente:
- 1 kg. faina
- 50 g. drojdie
- 2 linguri lapte
- 1 ou
- 4 dl.apa
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
1.Se amesteca drojdia cu laptele si zaharul pana la omogenizare ,dupa care se adauga faina impreuna cu uleiul ,oul si sarea.Se framanta un aluat , care se lasa la dospit intr-un loc cald.
2.Aluatul dospit se intinde pe planseta de lemn (cca.2 cm.)si se taie cu paharul de apa.Se lasa bulinele obtinute sa se odihneasca putin, se aseaza pe o tava de teflon,unsa cu untura .Galustele se aseaza in tigaie de jur imprejur pe doua randuri si fiecare rand se unge cu pana cu ulei.Se adauga apa, dar apa nu are voie sa acopere galustele in totalitate si se acopera tigaia.In timpul fierberii galustelor , nu este voie sa se descopere tigaia.
Cand nu mai ies aburi de sub capac, se aude sfaraitul si se simte mirosul galustelor care incep sa se prajeasca , se iau de pe foc si se mai lasa acoperite inca 5 minute ,apoi se ung cu pana cu ulei si se scot una cate una cu furculita.
3.Se pot presara cu branza dulce sau sarata , cu mac, nuca macinata cu zahar si scortisoara.
O reteta propusa de Vekas Maria
Pofta buna!
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?