Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
60- min
Ingrediente:
- 1 kg. faina
- 50 g. drojdie
- 2 linguri lapte
- 1 ou
- 4 dl.apa
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
1.Se amesteca drojdia cu laptele si zaharul pana la omogenizare ,dupa care se adauga faina impreuna cu uleiul ,oul si sarea.Se framanta un aluat , care se lasa la dospit intr-un loc cald.
2.Aluatul dospit se intinde pe planseta de lemn (cca.2 cm.)si se taie cu paharul de apa.Se lasa bulinele obtinute sa se odihneasca putin, se aseaza pe o tava de teflon,unsa cu untura .Galustele se aseaza in tigaie de jur imprejur pe doua randuri si fiecare rand se unge cu pana cu ulei.Se adauga apa, dar apa nu are voie sa acopere galustele in totalitate si se acopera tigaia.In timpul fierberii galustelor , nu este voie sa se descopere tigaia.
Cand nu mai ies aburi de sub capac, se aude sfaraitul si se simte mirosul galustelor care incep sa se prajeasca , se iau de pe foc si se mai lasa acoperite inca 5 minute ,apoi se ung cu pana cu ulei si se scot una cate una cu furculita.
3.Se pot presara cu branza dulce sau sarata , cu mac, nuca macinata cu zahar si scortisoara.
O reteta propusa de Vekas Maria
Pofta buna!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.