Aceste elemente care exercita asupra organismului nostru ceea ce se numeste “stres” vor fi mereu prezente in viata noastra, insa noi trebuie sa nu ne lasam agresati de acestea si sa ne ajutam organismul in a face fata acestor situatii. Cum facem aceasta? In primul rand prin trei mecanisme mari ce mentin buna functionare a organismului (ce are propriile sisteme de rezistenta la stres): alimentatie, somn si miscare. Subiectul nostru va face referire doar la alimentele care ne ajuta sa facem fata stresului.
Ceaiul verde
Despre ceaiul verde s-au constatat atatea beneficii incat putem afirma, la modul general, ca are efecte antistres, energizante, contine antioxidanti, sporeste atentia si memoria, prezinta substante anticancerigene, e un bun laxativ, creste pofta de mancare, are efectul de trezire al cafelei, mentine tineretea etc.
Afinele
Acestea, pe langa gustul delicios pe care il au, aduc organismului un important aport de minerale si vitamine precum si de unele substante care imbunatatesc vederea, intaresc sistemul imun si ne energizeaza. Acestea, consumate de cateva ori pe saptamana (in dulceata spre exemplu) ne vor ajuta sa eliminam senzatia de oboseala si sa ne simtim tonici si optimisti.
Migdalele
Acestea contin in special vitamina B, E, magneziu si zinc. Cititi mai multe despre beneficiile zincului in organism aici. Vitaminele din complexul B si magneziul sunt implicate in producerea hormonului “fericirii” – serotonina. Se stie ca secretia acestui hormon la nivel cerebral aduce o buna dispozitie. De asemena migdalele isi aduc beneficii in privinta sistemului cardio-vascular, in lupta antistres, contin antioxidanti si au capacitati detoxifiante.
Cerealele
Acestea contin o cantitate importanta de glucide care se absorb greu, asigurandu-ne in felul acesta un aport energetic pe o lunga durata de timp, fiind foarte indicate persoanelor care au o viata agitata, multe griji, dorm putin sau sunt obosite. Mancate cu lapte acestea ne ajuta sa rezistam stresului. Totodata ele sunt o portie buna de vitamine (mai ales din complexul B) si minerale.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?