Care sunt beneficiile fructului pasiunii?
Cura de slabire. Lasand la o parte gustul sau exceptional, fructul pasiunii poate fi colosit cu incredere in curele de slabire. Asa cum vom observa mai jos, fructul pasiunii are proprietati laxative, curatand in felul acesta intestinul gros de toxinele ce se pare, conform unor studii, favorizeaza dezvoltarea unei bacterii care ne ingrasa. Totodata toxinele acumulate in organism nu-i permite acestuia sa functioneze in conditii optime, reprezentand un motiv de stres metabolic ce accelereaza marirea depozitelor adipoase. Astfel este recomandat alaturi de alte fructe precum capsune, ananas, kiwi, in curele de slabire. Se va consuma trei zile pe saptamana doar salate de fructe ce contin Maracuia.
Cosmetica. Datorita continutului sau de minerale, vitamine (C, A, E) si antioxidanti fructul pasiunii este un bun aliat in cosmetica. Efectele sale sunt foarte apreciate in privinta frumusetii, mentinand tineretea prin aportul mare de antioxidanti si vitamine, mentine vitalitatea pielii prin vitaminele A si E, previne aparitia ridurilor si totodata are efecte antiinflamatoare, fiind indicat in bolile de piele. Fructul pasiunii este adesea intalnit in produsele cosmetice dedicate ingrijirii tenului, buzelor, in cremele de corp si chiar in produsele pentru ingrijirea parului.
Tub digestiv. La nivelul tubului digestiv, fructul pasiunii aduce importante beneficii privind protectia stomacului si preventia bolilor stomacale precum gastrita, ulcer etc. De asemenea este un bun laxativ imbunatatind tranzitul intestinal, luptand impotriva borborismelor si avand efecte detoxifiante. Este indicat de asemenea in colite.
Astm. Studii relativ recente au demontrat ca prin continutul de flavonoizi fructul pasiunii amelioreaza simptomatologia suferinzilor de astm.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?