Maracuia, cunoscut si sub denumirea de “fructul pasiunii”, este originar din zona Amazonului, fiind cunoscute in prezent peste 300 de specii ale acestei plante. Frunzele lor au diferite nuante de la verde deschis la verde inchis, iar florile sunt de culoare purpurie. Fructul pasiunii are forma lunguiata, coaja groasa, culoarea sa difera in functie de specie de la alb-verzui la purpuriu iar in privinta gustului este catalogat ca fiind printre cele mai delicioase fructe exotice. Fructul cu miez rosu este mai aromat decat cel cu miez galben.
Insomnie si tulburari nervoase. In insomnie, nervozitate si anxietate isi aduce beneficiile in special floarea pasiunii, Passiflora, care prin efectele sale sedative prezinta puternice efecte calmante.

Se pare ca fructul pasiunii isi aduce beneficiile si in cazul hipertensiunii arteriale, in problemele menstruale dar si in sarcina datorita continutului sau bogat in vitamine si minerale, antioxidanti, flavonoizi si substante cu rol enzimatic.


Un articol de Iulia D.

sursa: www.healthy.ro

Citeste pe Healthy si:

Aspirina previne atacul de cord

Deviatia de sept – afectiune ce nu trebuie ignorata

Picioare frumoase. Cum?

 

Om îndrăgostit de frumos în toate formele lui, sunt un Pește veritabil cu ascendent în Fecioară (emoțional, creativ și permanent pendulând...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri