IN ACEST ARTICOL:
Avantajul acestei retete este ca ea poate fi pregatita cu ceva timp inainte de ora servirii, dar mirodeniile trebuie adaugate in ultimul moment pentru a nu-si pierde aspectul si gustul.
Avantajul acestei retete este ca ea poate fi pregatita cu ceva timp inainte de ora servirii, dar mirodeniile trebuie adaugate in ultimul moment pentru a nu-si pierde aspectul si gustul.

Ingrediente:


(pentru 6 portii)
• 500 grame de paine uscata (franzela sau bagheta) taiata in felii groase
• Apa calda
• 500 grame de rosii coapte bine si taiate
• 1 ceapa rosie potrivita, taiata feliute subtiri
• 1 catel mare de usturoi pisat si zdrobit
• 2 linguri de busuioc marunt
• 2 linguri de patrunjel marunt
• 2 linguri de otet de vin rosu
• Sare si piper negru dupa gust
• Un sfert de cana de ulei de masline

Mod de preparare:


Daca paine este prea crocanta, atunci inmoaie-o putin in apa si taie-o si bucati care sa incapa intr-un bol. Presara peste ea ceapa, apoi adauga apa calda astefl incat sa acopere bucatile de paine. Lasa compozitia asa aproximativ 20 de minute.
Ridica apoi ceapa de pe paine si clateste-le intr-o strecuratoare. Lasa painea sa se scurga, strange-o pentru a indeparta excesul de apa si faramiteaz-o intr-un bol.

Adauga apoi rosiile, busuiocul si patrunjelul in salata. Amesteca-le cu otet, usturoi, sare, piper si ulei de masline si amesteca-le cu painea. Acopera bolul de salata cu o folie de plastic si lasa compozitia la frigider cu cel putin o ora inainte de servire.

Pofta buna!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri