Trebuie sa se tina cont de anumite necesitati si in acelasi timp sa nu se exagereze:
1.Sa se incerce consumarea de o cantitate cat mai mica de grasimi. Se stie ca un consum exagerat creste riscul aparitiei cancerului de san, de colon sau de prostata. Ai grija sa nu consumi mai mult de 300 de mg zilnic. Pentru o informare suplimentara privind alimentatia si prevenirea cancerului iti recomandam articolul: Alimentatia si cancerul
2.Cat mai putini acizi grasi saturati (acestia se gasesc in alimentatia de origine animala) existenti in alimentatia zilnica. Astfel se reduce riscul bolilor cardiovasculare.
3.Sa existe un consum minim de un alt tip de acizi grasi (cei care se gasesc in uleiurile facute din seminte, in peste sau in fructele uscate). De asemenea incearca inlocuirea uleiului de floarea soarelui cu cel de masline.
4. O dieta mai mult bazata pe fructe, cereale si legume te poate mentine la fel de sanatos. Nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la anumite obiceiuri ci doar sa le raresti pe cat posibil si in acelasi timp sa reduci si cantitatea consumata.
Colesterolul
Colesterolul este un tip de grasime care se gaseste in alimentele de provenienta animala.Este o grasime indispensabila insa daca nivelul acestuia este foarte ridicat exista un risc marede tromboza arteriala sau chiar infarct de miocard.
In topul alimentelor cel mai bogate in colesterol se afla: creierul, galbenusul de ou, ficatul si grasimile din carne.
Cum reducem colesterolul?
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei