Oul este o sursa foarte buna de proteine, vitamina B12, calciu, fosfor si potasiu. Nu este recomandat sa se consume mai mult de 4 oua pe saptamana, iar in cazul copiilor se recomanda ca numarul de oua sa nu fie mai mare de 2.
Exista anumite restrictii din cauza colesterolului care creste din cauza consumului de oua. Se poate pregati o omleta putin diferita: omleta din albus (se evita astfel consumul de galbenus, acesta continand cantitatea cea mai mare de colesterol).
Cel mai bine este ca intreaga familie sa manance mai multe oua fierte decat oua prajite (acestea au o cantitate mai mare de grasime)
Ingrediente
- 6 oua fierte
- o cutie de pateu (mare)
- 60 g jambon taiat marunt
- marar
Mod de preparare
Ouale se taie pe jumatate. Galbenusul se scoate si se amesteca bine cu pateul si jambonul.
Sunt excelente alaturi de rosii, castraveti sau ardei grasi.
Putin marar pentru decor le ofera un gust deosebit.
Pofta buna!
Tu cum pregatesti ouale? Da click aici si trimite reteta ta!
Va recomandam si retetele:
Budinca din spanac
Spanac cu rosii
Limba cu masline
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?