Activitatea cerebrala este afectata de factori ca:
- Abuzul de alcool, cafea sau tutun. Avem tendinta de a bea multa cafea si de a fi in forma pentru ce avem de realizat. In cantitati moderate face bine, insa doar in cantitati moderate. Daca se bea multa cafea scade si fluxul de sange spre creier.
- Stresul exagerat. Daca intri in panica legat de ceva nu vei reusi niciodata sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus.
- Lipsa somnului. Daca nu te odihnesti ajungi sa nu mai retii nimic.
- Lipsa pauzelor. Indiferent la ce lucrezi nu uita sa faci pauze. Daca te suprasoliciti nu vei reusi sa inaintezi real in munca pe care o depui.
- Consumul prea mare de zahar iti creeaza somnolenta. Nu exagera cu dulciurile.
Zilnic :
-nu sari peste micul dejun. Despre importanta micului dejun in alimentatia zilnica poti sa citesti in articolul: Micul dejun - cea mai importanta masa a zilei
- Nu uita sa mananci. Se intampla des sa te lasi acaparat/a de munca si sa lasi alimentatia pe mai tarziu. Mananca de mai multe ori pe zi in cantitati mici.
- Fructe, legume, fructe si iar legume. Vitaminele continute de acestea iti vor “sari” in ajutor si capacitatea ta de memorare se va imbunatati.
- Bea multa apa. Daca nu consumi suficienta apa poti avea dureri de cap si creierul functioneaza la capacitate mai mica.
- Bea si cate un pahar mic de vin rosu.
- Nu te bloca in casa sau in fata calculatorului. Putin aer nu strica niciodata. Fa o mica plimbare prin parc si vei reveni cu mai multa putere de concentrare.
Daca treci printr-o perioada stresanta fii atent/a ce alimente consumi. Unele persoane prefera sa ia lecitina sau vitamine dar cele mai bune rezultate apar si in urma unei alimentatii sanatoase.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?