Este foarte important sa ne mentinem capacitatea de memorare intr-o stare excelenta indiferent de varsta pe care o avem. Fie ca ai un examen sau lucrezi, intotdeauna vei avea nevoie de o buna memorie.
Este foarte important sa ne mentinem capacitatea de memorare intr-o stare excelenta indiferent de varsta pe care o avem. Fie ca ai un examen sau lucrezi, intotdeauna vei avea nevoie de o buna memorie.

Activitatea cerebrala este afectata de factori ca:

- Abuzul de alcool, cafea sau tutun. Avem tendinta de a bea multa cafea si de a fi in forma pentru ce avem de realizat. In cantitati moderate face bine, insa doar in cantitati moderate. Daca se bea multa cafea scade si fluxul de sange spre creier.

- Stresul exagerat. Daca intri in panica legat de ceva nu vei reusi niciodata sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus.

- Lipsa somnului. Daca nu te odihnesti ajungi sa nu mai retii nimic.

- Lipsa pauzelor. Indiferent la ce lucrezi nu uita sa faci pauze. Daca te suprasoliciti nu vei reusi sa inaintezi real in munca pe care o depui.

- Consumul prea mare de zahar iti creeaza somnolenta. Nu exagera cu dulciurile.

Zilnic :


-nu sari peste micul dejun. Despre importanta micului dejun in alimentatia zilnica poti sa citesti in articolul: Micul dejun - cea mai importanta masa a zilei

- Nu uita sa mananci. Se intampla des sa te lasi acaparat/a de munca si sa lasi alimentatia pe mai tarziu. Mananca de mai multe ori pe zi in cantitati mici.

- Fructe, legume, fructe si iar legume. Vitaminele continute de acestea iti vor “sari” in ajutor si capacitatea ta de memorare se va imbunatati.

- Bea multa apa. Daca nu consumi suficienta apa poti avea dureri de cap si creierul functioneaza la capacitate mai mica.

- Bea si cate un pahar mic de vin rosu.

- Nu te bloca in casa sau in fata calculatorului. Putin aer nu strica niciodata. Fa o mica plimbare prin parc si vei reveni cu mai multa putere de concentrare.


Daca treci printr-o perioada stresanta fii atent/a ce alimente consumi. Unele persoane prefera sa ia lecitina sau vitamine dar cele mai bune rezultate apar si in urma unei alimentatii sanatoase.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri