IN ACEST ARTICOL:
Sarmalele si cozonacii sunt preparatele care nu ar trebui sa lipseasca din meniul pregatit pentru masa de Craciun. In aceasta editie va oferim cateva variante de retete de sarmale.
Se servesc calde. Alaturi de ele se poate servi si o mamaliguta si ardei iute.

Pofta buna!

Varianta 3

Ingrediente
  • 1 kg hribi
  • 250 ml suc de rosii
  • 250 ml de apa
  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei grasi
  • 7 linguri de ulei
  • 3 rosii
  • 1 varza
  • 4 linguri orez
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare

Hribii se spala bine si se taie in bucatele mici.
Ceapa si ardei se toaca si ele foarte mic, se amesteca bine cu hribii si se pun intr-o tigaie in care s-au incins 3 linguri de ulei.
Dupa ce scade apa de la hribii se pun si rosiile curatate de pielite si taiate marunt. Se adauga apoi si patrunjelul tocat marunt, piper si orezul bine spalat. Intreaga compozitie se lasa sa fiarba pana cand scade apa de la rosii.
Aceasta compozitie se pune in foi de varza acra si se formeaza sarmale.
Se pun intr-o cratita mai multe randuri de sarnale si peste acestea se mai pun 2 linguri de ulei, 250 ml de apa si 250 de ml de suc de rosii.
Sarmalele se lasa la cuptor pana sunt gata de servit.

Sunt delicioase calde.

Pofta buna!

Tu cum pregatesti sarmalele pentru sarbatori?
Da click aici si trimite reteta ta.


Daca doresti sa trimiti o felicitare celor dragi da click aici si fa-le o surpriza cu ocazia sarbatorilor de iarna.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri