IN ACEST ARTICOL:
Sarmalele si cozonacii sunt preparatele care nu ar trebui sa lipseasca din meniul pregatit pentru masa de Craciun. In aceasta editie va oferim cateva variante de retete de sarmale.
Sarmalele si cozonacii sunt preparatele care nu ar trebui sa lipseasca din meniul pregatit pentru masa de Craciun.
Sarmalele contin in general carne tocata( se poate sa fie de porc,vita sau chiar peste), orez si multe alte ingrediente care le ofera un gust delicios.

In aceasta editie va oferim cateva variante de retete de sarmale.


Varianta 1

Ingrediente


  • 1 kg varza acra
  • 500 g carne de viata cu porc tocata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cescuta de orez
  • 500 ml bors
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile.
Intr-o craticioara cu putin ulei se caleste putin ceapa, se adauga orezul si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata. Se adauga sare si piper dupa gust.
Carnea se pune pe foile de varza (acestea ar trebui sa fie de marimea unei palme) si se infasoara formandu-se sarmale.
In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pune varza tocata fin si apoi se aseaza si sarmalele in cratita. Se pune apa peste ele, suficienta cat sa le acopere.
Se baga la cuptor.
Se servesc calde. Sunt excelente pentru sarbatori.

Pofta buna!


Varianta 2

Ingrediente

- 1 kg de carne tocata de porc
- 150 g slanina
- 2 verze acre
- 300 g ceapa
- 100 g orez
- un pahar mic de bulion
- sare
- piper




Mod de preparare

Trebuie sa ai grija cum desfaci frunzele de varza ca sa nu se rupa.
Continutul verzei (partea din mijloc) se toaca marunt si se pune pe fundul cratitei in care se vor pune sarmalele.
Ceapa trebuie sa fie calita si apoi se amesteca cu bucata de slanina,orezul si carnea tocata. In aceasta compozitie se pune si sare si piper dupa gust.

Se ia carne cat sa poata fi bine impaturita de frunza de varza si se formeaza sarmalute. Acestea se pun in cratita pe mai multe straturi. In cratita se pune apa peste sarmale cat sa fie acoperite. Se lasa sa fiarba si cand dau in clocot se pune bulionul si apoi se baga la cuptor.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri