Ingrediente
- 4 mere
- 75 ml smantana
- 20 g de faina
- o lingurita de zahar
- patrunjel
- 25 g de ulei
- sare
- telina
Initial se curata merele de coaja si se dau prin razatoare.
Dupa aceaa se fierb timp de aproximativ 10 minute in 250 de ml de apa .
Se adauga putina sare si o frunzulita de telina.
Dupa ce merele sunt fierte se pune faina amestecata si ea cu linguri de apa rece si cu smantana.
Se lasa pe foc in continuare pentru putin timp. Dupa ce se ia dupa foc se adauga o lingura de ulei si patrunjelul tocat marunt.. Se mai poate adauga si o lingurita de zahar.
Acest sos este excelent cu piure, friputra inabusita sau rasol de pasare.
Pofta buna!
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă