IN ACEST ARTICOL:
In mod sigur vrei sa pregatesti cozonaci pentru Craciun. Sa vedem cateva retete care in mod sigur te vor ajuta.
Foaia se taie pe jumatate, pe latura mai lunga (aceasta are 60 de cm) si se ruleaza din locul unde s-a taiat spre margine.

Aceste doua rulouri se pun in forme astfel incat deschizatura sa fie spre ele. Se mai lasa sa creasca aproximativ 10 minute si se ung cu ou.
Cuptorul trebuie sa fie incalzit cu 30 de minute inainte. Formele de cozonac se pun intr-o tava de prajituri si se baga la cuptor.
Se tin la cuptor cam o ora, dupa jumatate de ora trebuie sa-i intorci in cazul in care cuptorul nu coace uniform.
La fel se procedeaza si pentru prepararea celor 2 cozonaci ramasi.

Cozonac III


Ingrediente:

-drojdie cat o nuca ceva mai mare
-2 oua
-1 pahar de apa
-1 kg. de faina
-1 cana de lapte
-1 cana de zahar
-diverse mirosuri:vanilie,coaja de lamai,esente de vanilie,
-nuci, alune
-1 cana de ulei


Mod de preparare:

Drojdia se dizolva in putina apa si se amesteca cu putina faina Se lasa cateva minute la dospit.Separat se amesteca ouale cu zaharul,laptele caldut ,mirosurile,se bate cu telul pentru omogenizare.Dupa aceea se amesteca cu drojdia dospita si cu restul de faina.Se framanta pana se obtine un aluat destul de inchegat dar nici prea vartos.In cele din urma se fra manta cu uleiul putin incalzit. Se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.Se imparte in 4 bucati cat decat egale.

Se ia o bucata se intinde cu sucitorul si se aseaza pe ea cacao,nuca maruntita si putin zahar,apoi se roluieste astfel incat sa nu curga compozitia. Se impleteste 2 cate 2 astfel incat se obtin 2 cozonaci. Se aseaza in tavile bine unse cu margarina sau ulei si se lasa la crescut.Se introduc in cuptorul incalzit si se lasa la foc moderat .

A treia varianta este o reteta propusa de: Condruz Nicoleta (tury)


Tu cum pregatesti cozonacul? Da click aici si spune-ne reteta ta.




Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri