O reteta pentru friptura de porc. Usor de pregatit si delicioasa.

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc de la pulpa
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 ceapa potrivita
  • usturoi dupa gust
  • putin mustar, aproximativ o lingurita
  • smantana
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 boabe de piper
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa cureti carnea de orice fel de pielite si sa o impanezi cu usturoi.
Intr-o cratitia se pune uleiul si apoi carnea de porc si se lasa pe foc cat sa se albeasca pe ambele parti.
Peste carne se pune ceapa si un pahar de apa si se lasa sa fiarba.

Dupa aproximativ 30 de minute de fiert se adauga 125 de ml de vin, sare dupa gust si boabe de piper. Cratita se introduce la cuptor si se acopera cu un capac. Se lasa pe foc in continuare pana cand carnea s-a fragezit suficient.

In sosul format se adauga mustar si smantana si se lasa in continuare pe foc, de aceasta data fara capac.
Se scoate carnea si se taie felii cand este mai rece.

Carnea se serveste in sos fierbinte.

Excelenta pentru perioada sarbatorilor.

Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de fripturi:

1. Friptura ruseasca
2. Secrete privind prepararea carnii
3. La gratar
4. Friptura de vitel cu garnitura de ciuperci

Puteti urmari urmatoarele 3 filmulete care va pot ajuta in pregatirea unei retete delicioase:

Retail jobs








Tu cum pregatesti friptura? Da click aici si spune-ne reteta ta!


Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri