Ingrediente
- 1 kg carne de porc de la pulpa
- 1/2 pahar de vin alb
- 1 ceapa potrivita
- usturoi dupa gust
- putin mustar, aproximativ o lingurita
- smantana
- 3 linguri de ulei
- 3-4 boabe de piper
- sare
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa cureti carnea de orice fel de pielite si sa o impanezi cu usturoi.
Intr-o cratitia se pune uleiul si apoi carnea de porc si se lasa pe foc cat sa se albeasca pe ambele parti.
Peste carne se pune ceapa si un pahar de apa si se lasa sa fiarba.
Dupa aproximativ 30 de minute de fiert se adauga 125 de ml de vin, sare dupa gust si boabe de piper. Cratita se introduce la cuptor si se acopera cu un capac. Se lasa pe foc in continuare pana cand carnea s-a fragezit suficient.
In sosul format se adauga mustar si smantana si se lasa in continuare pe foc, de aceasta data fara capac.
Se scoate carnea si se taie felii cand este mai rece.
Carnea se serveste in sos fierbinte.
Excelenta pentru perioada sarbatorilor.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de fripturi:
1. Friptura ruseasca
2. Secrete privind prepararea carnii
3. La gratar
4. Friptura de vitel cu garnitura de ciuperci
Puteti urmari urmatoarele 3 filmulete care va pot ajuta in pregatirea unei retete delicioase:
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.