Ingrediente
- 1 kg carne de porc de la pulpa
- 1/2 pahar de vin alb
- 1 ceapa potrivita
- usturoi dupa gust
- putin mustar, aproximativ o lingurita
- smantana
- 3 linguri de ulei
- 3-4 boabe de piper
- sare
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa cureti carnea de orice fel de pielite si sa o impanezi cu usturoi.
Intr-o cratitia se pune uleiul si apoi carnea de porc si se lasa pe foc cat sa se albeasca pe ambele parti.
Peste carne se pune ceapa si un pahar de apa si se lasa sa fiarba.
Dupa aproximativ 30 de minute de fiert se adauga 125 de ml de vin, sare dupa gust si boabe de piper. Cratita se introduce la cuptor si se acopera cu un capac. Se lasa pe foc in continuare pana cand carnea s-a fragezit suficient.
In sosul format se adauga mustar si smantana si se lasa in continuare pe foc, de aceasta data fara capac.
Se scoate carnea si se taie felii cand este mai rece.
Carnea se serveste in sos fierbinte.
Excelenta pentru perioada sarbatorilor.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de fripturi:
1. Friptura ruseasca
2. Secrete privind prepararea carnii
3. La gratar
4. Friptura de vitel cu garnitura de ciuperci
Puteti urmari urmatoarele 3 filmulete care va pot ajuta in pregatirea unei retete delicioase:
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară