Merele au proprietati vindecatoare ce nu ar trebui trecute cu vederea.
Marul se cultiva de peste 8000 de ani fiind descoperit si in urma unor sapaturi arheologice sub forma carbonizata.
Romanii il consumau drept aliment si medicament insa reprezenta si un simbol al prosperitatii.

In prezent se cunosc 1100 de soiuri de mere, in timp ce in Antichitate existau doar 22 de tipuri.

Merele au proprietati vindecatoare ce nu ar trebui trecute cu vederea.

Sunt foarte bogate in vitaminele A, B, C si contin saruri minerale, magneziu, calciu, fosfor, fier.
Substantele antioxidante existente in mere sunt benefice in cazurile de cancer, reducand in special dezvoltarea cancerului de colon.
In urma unui studiu efectuat in Marea Britanie pe un numar de 4000 de persoane s-a ajuns la concluzia ca sansele de imbolnavire de cancer sunt mult mai mici pentru cei care obisnuiau sa consume in timpul copilariei cel putin un mar pe zi.

Pectina este cea mai importanta substanta existenta in mar. Este folosita la gelatina alimentara si medicamente. Vindeca cicatricele redandu-le tesuturilor elasticitatea necesara si ii ajuta pe bolnavii de stomac.

Desi merele sunt dulci ele contin zaharuri simple care nu maresc glicemia.
Unele specii de mere va protejeaza de radiatiile solare crescand rezistenta pielii in cazul arsurilor cauzate de soare.

Pentru vindecarea cistitei aveti nevoie de patru mere curatate de coaja. Coaja se usuca in cuptor si se piseaza. Se pune intr-un vas o lingura din acest praf si se lasa cu apa calda timp de 15 minute. Este indicat sa se consume 2-3 cani pe zi. Praful din coji de mere ajuta si la ameliorarea durerilor cauzate de reumatism.

In cazul anemiilor, piureul de mere cu miere, consumat de 2 ori pe zi elimina oboseala si ofera o stare mult mai buna intregului organism. Pentru ulcerul gastric se tine o cura cu mere rase si se consuma aproximativ un kilogram zilnic.


Fiti frumoase cu ajutorul merelor

Se poate prepara o masca pentru fata si sani (marul este un adevarat intaritor al pielii). Feliile de mar se fierb in lapte si dupa ce fierb se piseaza usor si se amesteca bine cu putin ulei de migdala si faina pana se formeaza o crema. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute.
Retail jobs
Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri