Acrilamida distruge celulele creierului
Acrilamida se formeaza in timpul procesarii hranei de tipul chipsurilor si cartofilor pai. Aceasta substanta a fost deja incriminata pentru aparitia cancerului, a infertilitatii la barbati si a slabiciunii aparatului locomotor prin tulburarile de locomotie dar si de coordonare, insa nu a mai fost niciodata pana la acest moment legata de aparitia maladiei Alzheimer, manifestata prin dementa si pierderi de memorie.
Acrilamida este folosita in industria alimentara ca agent de ingrosare, insa este in mod cert nociva din moment ce este una din substantele prezente si in fumul de tigara.
Dr. LoPachin a anuntat ca se vor realiza mai multe studii pentru a dovedi implicarea acrilamidei in aparitia maladiei Alzheimer.
Alzheimer este o boala degenerativa, progresiva, care ataca structura neoronala, determinand progresiv moartea unui numar crescut de neuroni. In consecinta, creierul nu isi mai poate indeplini normal functiile, aparand dementa si tulburarile de memorie. Incidenta maladiei Alzheimer a crescut in ultimii ani indemnand astfel cercetatorii sa caute tot mai multe raspunsuri legate de mecanismul de aparitie dar si tratamentul acesteia.
sursa: www.healthy.ro
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9