Se pare ca chipsurile si snack-urile ar putea fi vinovate pentru aparitia maladiei Alzheimer.
Tabloidul Thesun.co.uk. a publicat rezultatele unui studiu prezentat la conferinta anuala a Societatii americane de chimie de catre doctorul LoPachin, toxicolog la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York, SUA. Conform acestuia se pare ca chipsurile si snack-urile ar putea fi vinovate pentru aparitia maladiei Alzheimer, datorita faptului ca acestea contin urme consistente de acrilamida, o substanta nociva. Acrilamida a fost identificata in creierul victimelor bolnave de Alzheimer.

Acrilamida distruge celulele creierului

Acrilamida se formeaza in timpul procesarii hranei de tipul chipsurilor si cartofilor pai. Aceasta substanta a fost deja incriminata pentru aparitia cancerului, a infertilitatii la barbati si a slabiciunii aparatului locomotor prin tulburarile de locomotie dar si de coordonare, insa nu a mai fost niciodata pana la acest moment legata de aparitia maladiei Alzheimer, manifestata prin dementa si pierderi de memorie.

Acrilamida este folosita in industria alimentara ca agent de ingrosare, insa este in mod cert nociva din moment ce este una din substantele prezente si in fumul de tigara.

Dr. LoPachin a anuntat ca se vor realiza mai multe studii pentru a dovedi implicarea acrilamidei in aparitia maladiei Alzheimer.

Alzheimer este o boala degenerativa, progresiva, care ataca structura neoronala, determinand progresiv moartea unui numar crescut de neuroni. In consecinta, creierul nu isi mai poate indeplini normal functiile, aparand dementa si tulburarile de memorie. Incidenta maladiei Alzheimer a crescut in ultimii ani indemnand astfel cercetatorii sa caute tot mai multe raspunsuri legate de mecanismul de aparitie dar si tratamentul acesteia.

sursa: www.healthy.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri