Viile incep sa ne ofere struguri - un remediu natural care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.
Viile incep sa ne ofere struguri - un remediu natural care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.
Strugurii sunt foarte bogati in saruri minerale: fosfor, fier, potasiu, calciu;vitamine: B1, B2, PP, iod, magneziu, polifenoli, taninuri, fibre.
In cazul in care doriti sa scapati de cateva kilograme, o cura cu struguri va poate ajuta foarte mult. Strugurele este unul dintre fructele cel mai bine tolerate de stomac. Au un efect diuretic dar si remineralizant. Este necesar sa consumati timp de 2 zile pe saptamana doar struguri, o cantitate de 1-2 kg. In plus acestia fac sa dispara senzatia de foame si curata rinichii.

Strugurii ofera o stare de relaxare organismului avand si un efect anti-inflamator. Este important sa fie consumati cu tot cu coaja. Chiar daca uneori nu are un gust excelent , aceasta contine multe minerale si vitamine.
Un kilogram de struguri are intre 600-800 de calorii.

Daca sunteti in stare de covalescenta, stresati si obositi aportul de vitamine adus de struguri va remedia aceste situatii.

Mustul poate fi consumat pentru dezintoxicare aproximativ 3-4 pahare intre mesele principale. Este necesar sa fie baut cel foarte proaspat.
Stimulentele tonice sunt mai eficiente decat boabele de struguri.

Sucul pus pe tifon ajuta la refacerea pielii iar cojile strugurilor redau ii redau elasticitatea.
Daca mestecam si samburii strugurilor acestia ajuta sa scada nivelul colesterolului din sange si mentin sanatatea vaselor de sange inhiband formarea cheagurilor de sange.

In urma unui studiu facut in Italia s-a aratat ca daca se consuma multi struguri se reduce incidenta tumorilor localizate la plamani.
In cazul constipatiei strugurii ajuta doar daca se reduce si consumul de carne si se pune accent mai mult pe legume si fructe.
Se pare ca strugurii negri sunt cei mai apreciati deoarece dau rezultate bune pentru 65 de boli. Tot strugurii negri combat si uclerul daca se consuma timp de 3 zile cate un kilogram de struguri.

Au efecte remarcabile si pentru cei care sufera de artroza, reumatism sau guta.


Daca aveti insomnii , un pahar de must inainte de culcare va va oferi un somn linistit si fara treziri nocturne.
Daca aplicati vin rosu cu putina sare pe gingii se evita iritarea acestora.


Strugurii pentru ten

Se face un masaj al fetei cu must, o data la 3-4 zile, pentru a mentine pielea tanara. Se lasa sa actioneze 10 minute si se clateste fata cu apa rece. Tenul va avea o stralucire aparte.


Asteptam cu drag sa ne impartasiti rezultatele obtinute in urma curelor cu struguri.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri