Sucul proaspat de cartofi are proprietati curative exceptionale in cazul ulcerului sau a gastritei, a constipatiei usoare sau a scorbutului, iar ceaiul obtinut prin fierberea cojii de cartof este excelent pentru persoanele cu hipertensiune arteriala. Unii medici recomanda sucul proaspat de cartofi drept un veritabil medicament ce reuseste sa vina de hac pana si celor mai crunte migrene.

Unii medici recomanda sucul proaspat de cartofi drept un veritabil medicament ce vine de hac pana si celor mai crunte migrene. Prin urmare, consumarea a 100 ml de suc de cartofi inainte de micul dejun si inainte de masa pranzului nu poate avea decat un efect pozitiv in tratarea durerilor de cap. Extractul de cartofi constituie de asemenea si un antispasmodic eficient.

Atentie insa si la cantitatea de cartofi pe care o consumati! Nu se recomanda ca persoanele suferind de ateroscleroza sau de anumite afectiuni ale rinichilor sa includa in meniul zilnic cartofii. De asemenea, nu consumati cartofii de coloratura verde caci acestia sunt bogati in solanina, o substanta toxica periculoasa sau cartofi crescuti pe baza de ingrasaminte chimice. Daca aveti diabet, consumati cartofi cu moderatie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri