12:07, 31 Iulie 2008 publicat în Lifestyle culinar

Cum au aparut pepenii galbeni m-am gandit sa fac ceva racoros asa ca am inventat "tortul" de mai jos.
Astazi va prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Edith Frincu

Cum au aparut pepenii galbeni m-am gandit sa fac ceva racoros asa ca am inventat "tortul" de mai jos.

Ne trebuie:

Pentru mousse-ul de pepene galben:
1 pepene galben (al meu a avut cca 1,2 kg)
3 plicuri de gelatina granule
cca 200 g frisca batuta
3-4 linguri de zahar pudra
2-3 linguri de zeama de portocala
putin colorant verde

Pentru mousse-ul de frisca:
cca 400 g frisca batuta
zahar (daca doriti mai dulce - eu nu am pus)
2 plicuri de gelatina granule
cateva picaturi de esenta de lamaie (asta e optional - eu am pus)

frisca pentru ornat
bucatele de pepene galben

Cum se face:
Batem frisca si o dam la frigider.





Mousse-ul de pepene galben:
Am taiat pepenele galben in cubulete (am pastrat putin si pentru ornat) si l-am mixat cu mixerul vertical
(e mai usor la blender dar mie mi s-a stricat...).
Bucatelele pentru ornat le-am pus in zeama de portocale cu zahar pudra si le-am dat la frigider
(puteti pune si ceva lichior - eu nu am avut).












Am amestecat spuma de pepene obtinuta cu cca 200 g de frisca.
Am topit gelatina la foc mic in putina apa (atentie nu se fierbe!), am pus peste amestecul de frisca,
am pus si cateva picaturi de colorat verde ca sa capete putin culoare.
Apoi am dat la congelator timp de cca 10 - 15 minute

.

Din cauza ca nu am gasit gelatina Dr Oetker am folosit una care se pare era de proasta calitate
si mousse-ul de pepene a iesit putin cam moale. Va sfatuiesc sa luati numai gelatina Dr Oetker.

Am pus folie de plastic transparenta intr-o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 28cm si
dupa ce a stat la congelator am turnat amestecul de pepene galben si frisca in tava si am dat la frigider.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri