Reteta de la mamaia mea care are 86 de ani!!! Avem nevoie de:
-1 ou -aproape
1 kg de faina
-2 pliculete de drojdie de bere (uscata am avut eu)
-1 zahar vanilat
-aproape 2 cani de lapte
-2 linguri zahar -putina sare
si pentru umplutura :
-4 oua
-1/2 kg branza dulce (poate sa fie si un pic sarata branza dar nu mai punem stafide)
-stafide
-1 cana zahar
-1 borcanel smantana(daca avem)
Facem o coca din cele de mai sus nu foarte tare ca sa o putem intinde.
O lasam la crescut pana isi mareste vizibil volumul. Apoi o impartim in 4 sau 5 bucati.Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire,punem umplutura din branza o intindem pe toata suprafata foii,o impachetam incretita si o aranjam in tava.
Punem foile aranjate una langa cealalta ca in prima poza.
Oprim putina umplutura care o amestecam cu un ou,ungem placinta cu aceasta si o bagam la cuptor,in partea de sus ca sa se rumeneasca si deasupra.Timpul de coacere aproximativ este 45-50 min,dar depinde de cuptorul fiecareia.Asa ca verificati... :)
Pofta buna!
Autor: Alexandra Tataru
sursa: https://alexandrat.blogspot.com/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?