Pe data de 8 noiembrie 2007, Comisarul European responsabil pentru Sanatate Markos Kyprianou a lansat 'Ziua Europeana a Gatitului si Alimentatiei Sanatoase', care are ca scop incurajarea alimentatiei sanatoase in randul copiilor, in vederea combaterii ponderii crescande a obezitatii infantile in Europa.
Ziua Europeana a Gatitului si Alimentatiei Sanatoase are propria pagina de internet, cunoscuta sub numele de EU.Minichefs, la urmatoarea adresa: https://eu.mini-chefs.eu. Aceasta pagina de internet pentru copii demonstreaza ca a manca sanatos poate fi si amuzant. Ea pune la dispozitie si un forum la nivel european in ce priveste gatitul si alimentatia sanatoasa, cu retete sanatoase de prima clasa si sfaturi pentru gatit. Pagina de internet este disponibila in 12 limbi si include un joc interactiv de-a gatitul, astfel incat copiii sa poata invata jucandu-se.

ZECE ASPECTE CHEIE DESPRE ALIMENTATIE SI OBEZITATE

Alimentatia si obezitatea

- Cetatenii Uniunii Europene fac prea putina miscare si consuma prea mult: prea multa energie, prea multe calorii, prea multe grasimi si zahar, si prea multa sare. Principala consecinta este o crestere substantiala si ingrijoratoare a excesului de greutate si a obezitatii pretutindeni in UE. Aceasta tendinta este, in mod special, serioasa in cazul copiilor si adolescentilor. Ea mareste riscul afectiunilor de sanatate si reduce speranta de viata. Costul uman este inacceptabil. Costul financiar si economic este de asemenea ridicat.

- Obezitatea provoaca o serie de boli cronice, cum ar fi diabetul, anumite tipuri de cancer si afectiunile cardiace. Statele membre UE cheltuiesc anual aproape 7% din bugetele nationale alocate sanatatii, pentru boli care pot fi asociate cu obezitatea. La aceste cheltuieli se adauga costurile economice importante provocate de boala, excluderea sociala si moartea prematura.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Efectele terapeutice ale râsului Luna Plină în Fecioară din 7 Martie 2023: vibrație vindecătoare, eliberatoare și echilibrantă 5 Probiotice care te ajută să îți restabilești echilibrul microbiomului și chiar să slăbești

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri