Se stie ca via rodeste cel mai bine in anii in care primavara este ploioasa si vara secetoasa. Pentru ca doar atunci cantitatea de apa pe care bobul de strugure o retine este mai mica, iar cantitatea de zahar mai mare.

Se stie ca via rodeste cel mai bine in anii in care primavara este ploioasa si vara secetoasa. Pentru ca doar atunci cantitatea de apa pe care bobul de strugure o retine este mai mica, iar cantitatea de zahar mai mare. Anul 2007 a fost unul foarte productiv in ceea ce priveste “licoarea lui Bachus” si se preconizeaza ca, in scurt timp, vor fi scoase pe piata vinuri foarte bune din productia recenta.

Desi un vin tanar este mai ieftin decat unul mai vechi, exista in lume si vinuri cu ani putini ale caror preturi depasesc limita unui venit mediu. Dar atunci cand esti un colectionar sau un impatimit, niciun pret nu este prea mare pentru a te simti implinit. Toate referirile la preturi sunt aproximative, acestea variind in functie de fluctuatia pietei si a adaosului practicat de distribuitor.

7. Chateau Mouton Rothschild Pauillac 1986Chateau Mouton este un vin care a aparut la mijlocul secolului al XIX-lea in Anglia. Numele provine de la o veche familie nobiliara britanica. Acestia au fost primii care au introdus un design special pe etichetele sticlelor, realizat de diversi artisti ai vremii, cum ar fi: Chagall, Picasso si Warhol. Productia din 1986 a fost una din cele mai apreciate. Pretul unei sticle ajunge la aproximativ 592 $.

6. Chateau La Mondotte Saint-Emilion 1996

La Mondette a fost cumparat de familia Meipperg in acelasi timp in care a fost achizitionat Chateau Canon-La-Gaffelire si Clos de l'Oratoire. Terenul este foarte mic, iar soiul de struguri este unul special cu o aroma exotica, deosebita de cea a vinului obisnuit. Cel mai bun an al acestui vin a fost 1996, pretul unei sticle fiind de aproximativ 608 $.

5. Chateau Valandraud Saint-Emilion 1995

Pentru cei care vor un vin cu valenta artistica, Chteau Valandraud Saint-Emilion este alegerea perfecta. Suprafata de doar 14 hectare pe care se intinde via ii confera acestui vin un bonus de raritate de care acesta are nevoie pentru a intra in topul celor mai scumpe astfel de produse. O sticla din 1995 a reusit sa valoreze astazi aproximativ 668 $.

4. Chteau Latour Pauillac 1990

Chateau Latour este una din cele mai bune dar si cele mai populare zone viticole din Franta si ofera unul din primele trei Pouillac de pe piata. Asul acestei suprafete il reprezinta solul extrem de bogat in elemenete care ajuta strugurii sa dea cel mai bun vin. Astfel, vinul obtinut in anul 1990 se vinde astazi cu aproximativ 774 $, insa nici productia din 1994 nu este mai prejos, apropiindu-se usor de ultimele clasate ale topului.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri