Cacao inseamna hrana zeilor.Boabele de cacao sunt atat de pretuite incat sunt numite si pepe de oro, mai exact seminte de aur. In trecut aceste seminte erau folosite si ca monede de schimb. In jurul anului 1500 pretul unui sclav era echivalentul a 100 de boabe de cacao.
Totul s-a intamplat datorita unui eveniment fericit. Din cauza unei greseli produse in bucatarie, un bucatar scapa din greseala peste migdale o lingura de zahar fierbinte. Desertul din migdale era pregatit pentru un maresal pe nume Plesslis-Parslin si din lipsa de timp a fost servit cu acest preparat. Maresalul a fost extrem de incantat de ceea ce i s-a servit incat s-a hotarat sa dea si un nume desertului. Acesta s-a numit “praslin”. In timp, acest nume s-a schimbat si in prezent a devenit “praline”.


In privinta starii oferite poate fi asemanata si cu marijuana. Efectele pot fi asemanatoare daca se acumlueaza o cantitate suficienta de anadomina la nivelul creierulul si se instaleaza si starea de euforie si buna dispozitie.

Ciocolata este cu adevarat o tentatie irezistibila.

Un articol de Livia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri