Cacao inseamna hrana zeilor.Boabele de cacao sunt atat de pretuite incat sunt numite si pepe de oro, mai exact seminte de aur. In trecut aceste seminte erau folosite si ca monede de schimb. In jurul anului 1500 pretul unui sclav era echivalentul a 100 de boabe de cacao.

Cacao inseamna hrana zeilor. Boabele de cacao sunt atat de pretuite incat sunt numite si "pepe de oro", mai exact seminte de aur. In trecut aceste seminte erau folosite si ca monede de schimb.In juurl anului 1500 pretul unui sclav era echivalentul a 100 de boabe de cacao.



Cristofor Columb a adus in Europa aceste boabe de cacao dar nu au primit atentia cuvenita decat in momentul in care Hernando Cortez nu a gustat din aceasta bautura si a dus cu el , in Spania, o cantitatea mai mare de cacao.

Oamenii de stiinta au descoperit ca aceste boabe contin serotonina, o substanta care provoaca placere.
Deoarece avea proprietati afrodisiace, preotii au numit aceasta bautura din cacao drept una imorala. Reteta acestei bauturi cu puteri miraculoase a fost tinuta secreta aproape un secol.
Totul s-a schimbat in momentul in care francezii au avut primul contact cu boabele de cacao si bautura a devenit extrem de populara.

Casanova folosea si el ciocolata in metodele sale de seductie.

In anul 1810, jumatate din productia mondiala de ciocolata provenea din Venezuela.

Care este continutul ciocolatei?

Ciocolata are in componenta 30% grasime, 15 % proteine plus alte arome, lapte si conservanti. Contine zinc, fier, magneziu si antioxidanti asemanatori celor din vinul rosu. De aseemenea, se pare ca daca se combina ciocolata amaruie cu vin rosu, efectul antioxidant este mult mai intensificat. Anumite substante din ciocolata reusesc sa mentina sanatatea cardiovasculara.

Singura parte nesanatoasa a ciocolatei este zaharul care poate cauza probleme de sanatate daca este consumat in cantitati mai mari.
Persoanele care consuma ciocolata traiesc in medie cu un an mai mult.

Ciocolata imbunatateste si stare psihica. S-au facut studii si se pare ca daca sunteti deprimati creste pofta de ciocolata. Cu cat starea de suparare este mai mare cu atat creste si dorinta de a consuma ciocolata. Sistemul nervos este stimulat si starea de bine si de liniste revine.

Aparitia pralinei
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri