23 August 2021 publicat în Lifestyle culinar 28 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Pepenele roșu se numără cu siguranță printre fructele vedetă ale verii, de un gust și o savoare inconfundabilă. O asemenea delicatesă merită o prezentare și o decorare pe măsură, de aceea ocupă un loc aparte printre talentații sculptori și artiști în arta taierii fructelor și legumelor.

Sculpturile în mâncare reprezintă o practică comună și astăzi în bucătăria europeană și asiatică, dar în Thailanda cunoaște o tradiție îndelungată, datând de acum 700 de ani. Sunt însă unii istorici care consideră că acest obicei datează din timpul dinastiei Tang (618-906 I.H) sau a dinastiei Song din China (960-1279) sau că își are de fapt originile în Japonia antică. Una peste altă, cu nostalgia verii încă în suflet, vă prezentăm câteva dintre cele mai spectaculoase, elaborate și ingenioase sculpturi în pepene realizate de diverși maeștri și artiști cu… cuțitul.

DESCHIDE PREZENTAREA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri