Pentru astăzi am creat o listă de recomandări delicioase pentru pregătirea cărnii de pui!

Știm cu toții că printre cele mai sănătoase și nutritive alimente se numără și carnea de pui, însă de multe ori aceasta poate fi fadă atunci când este gătită după rețete banale. Dacă obișnuiești să prepari diverse mâncăruri folosind componente ale puiului, probabil că îți lipsește inspirație necesară pentru a-i suprinde pe cei dragi la masă.

Pentru astăzi am creat o listă de recomandări delicioase pentru pregătirea cărnii de pui!

1. Prepară sosuri inedite pentru carnea de pui

Pieptul de pui în special poate avea un gust destul de simplu, mai ales dacă este gătit la grătar; totuși, pentru a-i adăuga un plus de savoare, îl poți găti împreună cu diverse sosuri. Cea mai populară variantă este, așa cum probabil te așteptai, mujdeiul de usturoi. Pe de altă parte, poți încerca și alte rețete de sosuri pentru carnea de pui, cum ar fi fi cel de smântână și brânză gorgonzola, foarte cremos și delicios. O altă propunere simplu de pregătit este sosul romesco, obținut din roșii decojite și usturoi. Dacă preferi mâncărurile picante, încearcă un sos thailandez cu ardei jalapeno și serano. Pentru puiul preparat la grătar, încearcă sosul de muștar, usturoi, pătrunjel și ceapă verde.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

2. Încearcă preparatele congelate din pui

Ești înfometat și nu ai timp să-ți pregătești masa? Nimic mai simplu! Tot ce ai de făcut este să experimentezi gama de produse congelate de la Edenia. Printre altele, aceasta conține și diverse preparate din carne de pui, gata să-ți uimească papilele gustative. Variantele sunt diverse, astfel că vei putea alege de fiecare dată altceva. În timp ce tu poți alege un cordon bleu, cu siguranță pe placul celor mici vor fi nuggets-urile de pui. Pentru o seară de filme și seriale pe canapea optează pentru aripile de pui pane, pe care le poți servi cu sosul preferat. Vrei să savureze delicii ale bucătăriei internaționale? Comandă carnea de pui în sos curry cu tăiței de la Edenia și gustă rețeta autentică thailandeză!

3. Lasă carnea de pui la marinat

Pentru a evita uscarea excesivă a cărnii de pui, poți folosi marinade care să o frăgezească și să-i confere un plus de aromă. Noi îți propunem să optezi pentru marinada de bere, o variantă atipică dar foarte eficientă pentru a obține o friptură de pui care se topește în gură. La fel de potrivită este și marinada aromată din usturoi, suc de lămâie și ceapă. Pe de altă parte, extrem de delicioasă, inspirată fiind din gastronomia francezilor, este marinada de vin roșu sec; nu în ultimul rând, pentru iubitorii de preparate iuți propunem sosul obținut din ceapă, ardei chilli și boia - o propunere hot, ce-i drept!

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

4. Asociază carnea de pui cu alimentele care îți plac

Atunci când nu știi cum anume să integrezi în preparatele tale puiul, gândește-te la felurile de mâncare care-ți plac. De exemplu, pastele - fie că le preferi pe cele cu sos roșu sau alb - merg foarte bine cu bucățele mici de pui trase la tigaie. Dacă ții la siluetă și urmezi, în general, un stil de viață sănătos, cu siguranță pieptul de pui cu legume mexicane sau cu orez nu este o alternativă culinară străină de tine. Nu în ultimul rând, încearcă salata preferată îmbogățind rețeta cu bucăți de pui!

5. Pregătește gustări inspirate din meniurile restaurantelor

O altă sugestie de servire a cărnii de pui își găsește inspirația în meniurile celor mai pretențioase restaurante. Ai încercat vreodată puiul Valdostana? Acesta este un preparat de origini italiene, a cărei denumire amintește de regiunea Valle d’Aosta, din nordul Italiei. Se prepară simplu, din piept de pui la grătar peste care adaugi șuncă presată, cașcaval și roșii - toate încinse la cuptor până ce se topește cașcavalul!

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Care dintre propunerile noastre culinare de astăzi ți se par cele mai inedite?

Foto: De la Anastasia_Panait /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri