25 August 2021 publicat în Lifestyle culinar 41 share-uri

Interesul pentru gătit crește în fiecare zi, de fapt, pentru mulți oameni a devenit o prioritate. Dacă ești începător în ale gătitului, primul lucru pe care ar trebui să-l pierzi este frica de greșeli, deoarece înveți să gătești doar practicând și, deci, gătind. Iată 12 sfaturi de bază și utile pentru a vă ajuta nu numai să rămâneți orientat, ci să economisiți timp.

Citiți rețeta înainte de a începe. Acest lucru vă va permite să aveți la îndemână ingredientele și ustensilele corecte înainte de a începe să gătiți. Este esențial să vă pregătiți înainte pentru a nu pierde timp esențial în timp ce gătiți.

Aragaz – oferte

Cântarul și ustensilele de măsurat sunt necesare într-o rețetă. Majoritatea sunt măsurători standard internaționale care vă vor ajuta să controlați cantitățile de ingrediente. Dacă doriți ca rețeta să iasă ca la carte, atunci trebuie să urmați cantitățile cât mai precis. Deci un cântar, niște linguri de măsurare și o cană gradată sunt esențiale în bucătărie.

Nu este nevoie să folosiți toate ustensilele. Nu cumpărați toate ustensilele pe care le vedeți. Pentru început, pe lângă tigaile și vasele bune, veți avea nevoie doar de câteva cuțite bune, o răzătoare și un mixer, care ar trebui să fie suficiente. Și apoi veți extinde accesoriile pentru a face viața mai confortabilă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Cum să vezi Perseidele în 2022: sfaturi utile Cum să te pregătești pentru ultima lună de vară. Sfaturi pentru un concediu reușit

Fii atent la sare și ulei. Cu aceste două ingrediente trebuie să fii atent, pentru că utilizarea excesivă a acestora, în afară de afectarea texturii și gustului alimentelor, este dăunătoare organismului. Încearcă să utilizezi aceste două ingrediente cu măsură și evetual să optezi pentru variante mai sănătoase, cum este uleiul de măsline extra virgin.

Usturoiul arde ușor. Când mergeți să pregătiți un sos, nu puneți usturoiul tocat mai întâi, deoarece acesta se va arde repede. Adăugați mai întâi alte ingrediente. Usturoiul ar va amărâ mâncarea și va strica gustul acesteia.

Decongelați din timp. Dezghețarea alimentelor din timp și corespunzător nu va afecta gustul mâncării. De asemenea, pregătind din timp, nu vei pierde timp atunci când gătești. Puneți alimentele la dezghețat cu o zi înainte pentru ca a doua zi să fie gata de preparare.

Revenirea în băncile școlii: sfaturi pentru hidratarea optimă a copiilor pe tot parcursul zilei  Cum să îți îngrijești pielea și părul în această vară? Șase sfaturi de urmat în acest sezon Cum să rămâi dedicat rezoluțiilor tale în 2023. Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață

Cauți un aragaz pentru bucătăria ta? Începe de aici!

Curățarea trebuie să fie progresivă. Dacă aștepți până la sfârșit pentru a curăța, te vei confrunta cu o grămadă bună de vase și ustensile de spălat. Acest lucru vă poate îndepărta dorința de a continua să gătiți, așa că cel mai practic este să curățați după ce utilizați.

Degustarea alimentelor este esențială. Acest sfat este de bază în toate bucătăriile. Încercați totul. Este singura modalitate de a ști dacă faci ceva care este delicios și care îți place. Indiferent că este vorba de prăjituri, sosuri sau chiar cartofi prăjiti, trebuie să le încercați. Să nu vă fie teamă să încercați lucruri noi și să testați mereu condimentele.

Păstrați cuțitele ascuțite. Pentru a găti ca un profesionist trebuie să vă concentrați și pe detalii. Totul trebuie să fie în ordine. Cuțitele trebuie păstrate ascuțite pentru a putea tăia perfect alimentele. Contrar aparențelor, aveți mai puține șanse să vă tăiați dacă cuțitele sunt bine ascuțite.

Cum se realizează cea mai bună hidroizolație pentru baie? Reguli de urmat pentru cel mai bun ceai cu gheață! 10 tehnici practice pentru schimbarea mentalității și a comportamentului

Aragaz – idei

Folosiți hârtie de copt. Hârtia de copt, spre deosebire de cea din aluminiu, nu se rupe niciodată. În plus, este mult mai eficientă în prevenirea lipirii alimentelor de recipiente. Această hârtie este potrivită pentru orice tip de mâncare. Folosiți-o pentru a coace carne, legume sau prăjituri și plăcinte.

Nu puneți mâncare fierbinte în frigider. Indiferent de rețetă, nu puneți niciodată mâncare fierbine în frigider. Acest lucru creează condens în frigider care poate duce la defectarea acestuia. Orice mâncare sau aliment trebuie să fie lăsat să se răcească puțin înainte de a fi băgat la frigider.

Este bine să ai un cronometru în bucătărie. Când pregătești o rețetă, totul depinde de timp. Ingredientele au diferite tipuri și timpi de preparare, deci trebuie să le monitorizați constant. Când preparați mai multe alimente în același timp, un cronometru vă va fi foarte util.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 5 cauze pentru care nu poți să rămâi însărcinată Sesderma lansează campania de analiză a tenului “Listening to your skin!”

Foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri