Pepenele roșu altfel! Sculpturi spectaculoase și opere de artă realizate cu... cuțitul

Pepene roșu tăiat pe jumătate și umplut cu delicii grațioase realizate din miezul pepenelui
Foto: De la VimilkVimin /Shutterstock

Un adevărat și elaborat obiect decorativ sculptat din pepene roșu
Foto: De la Karen Grigoryan /Shutterstock

It's show time: Pepene festiv sculptat ingenios!
Foto: De la Prarinya /Shutterstock

O minunăție de trandafir înflorit sculptat în jumătatea unui pepene verde
Foto: De la Thitisan /Shutterstock

Chiar și coaja pepenelui beneficiază de o dantelărie superbă
Foto: De la Patnaree Asavacharanitich /Shutterstock

Bufnița supărată
Foto: De la PP_photography /Shutterstock

Când 'înflorește' miezul pepenelui...
Foto: De la Prarinya /Shutterstock

Evantaie peste evantaie
Foto: De la Chanya Tachae /Shutterstock

Floare elaborată sculptată pe jumătate de pepene verde
Foto: De la Waleena /Shutterstock

Model elaborat de sculptură în pepene roșu
Foto: De la Torychemistry /Shutterstock

Straturi peste straturi
Foto: De la 7th Son Studio /Shutterstock

Pepene roșu sculptat cu migală și iscusință
Foto: De la Torychemistry /Shutterstock

Să-l mâncăm sau să-l... admirăm?
Foto: De la Torychemistry /Shutterstock

Pepene roșu... înflorit
Foto: De la Waleena /Shutterstock

Sculptură în pepene roșu
Foto: De la Patnaree Asavacharanitich /Shutterstock

Rechinul supărat
Foto: De la Bundit Choeiprasert /Shutterstock

Trandafiri eleganți la o masă princiară
Foto: De la Karen Grigoryan /Shutterstock

Trick or treat?
Foto: De la across /Shutterstock

Pepene roșu... sau pur și simplu o floare complexă?
Foto: De la Waleena /Shutterstock

Spectacol în pepene
Foto: De la Prarinya /Shutterstock
Rezumat
Pepenele roșu se numără cu siguranță printre fructele vedetă ale verii, de un gust și o savoare inconfundabilă. O asemenea delicatesă merită o prezentare și o decorare pe măsură, de aceea ocupă un loc aparte printre talentații sculptori și artiști în arta taierii fructelor și legumelor.
Sculpturile în mâncare reprezintă o practică comună și astăzi în bucătăria europeană și asiatică, dar în Thailanda cunoaște o tradiție îndelungată, datând de acum 700 de ani. Sunt însă unii istorici care consideră că acest obicei datează din timpul dinastiei Tang (618-906 I.H) sau a dinastiei Song din China (960-1279) sau că își are de fapt originile în Japonia antică. Una peste altă, cu nostalgia verii încă în suflet, vă prezentăm câteva dintre cele mai spectaculoase, elaborate și ingenioase sculpturi în pepene realizate de diverși maeștri și artiști cu… cuțitul.
Cum se prepară cafeaua la rece? Află de la specialiști care este cea mai simplă metodă
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.