Iată câteva dintre cele mai bune alimente pe care le putem consuma pe durata postului:

Astăzi tot mai mulți dintre noi alegem să ținem post din motive religioase, pentru detoxifierea organismului, vindecarea mai rapidă sau o piele radiantă. Însă știm să o facem în așa fel încât să nu ne privăm organismul de nutrienții necesari?

În mod normal, corpul nostru are nevoie de aproximativ 50g proteină pe zi. Când suntem în post, eliminăm produsele de origine animală, adică principalii furnizori de proteine, bazându-ne pe durata regimului alimentar strict pe proteinele de origine vegetală. Ne dorim, totuși, să fie și sățioase și, dacă se poate, să nu îngrașe. Cerem mult oare? Chiar deloc.

Iată câteva dintre cele mai bune alimente pe care le putem consuma pe durata postului – mai ales că ~50% dintre români îl respectă cu sfințenie. Garantăm că vei prepara cu ele mese delicioase și cu beneficii multiple pentru sănătate:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Fructe şi legume

Campioane la alegerile culinare, atât în perioada postului, cât și în orice zi a anului, fructele și legumele trebuie să se regăsească în meniul tău zilnic. Crude sau preparate termic, acestea îți vor asigura sațietate alături de o mulțime de vitamine și minerale. 

Foto: By Fortyforks /Shutterstock

Despre fructe și legume se știe că ajută la întărirea sistemului imunitar, la prevenirea bolilor și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Pentru a-ți asigura necesarul de proteine în această perioadă, alege ciupercile (4g proteine/ceașcă), sparanghelul (4g proteine/ceașcă) sau spanacul (5g proteine/ceașcă).

Leguminoase

Cele mai cunoscute tipuri de leguminoase sunt mazărea, fasolea, lintea, năutul și soia. Ce le face pe acestea să își câștige un loc în topul nostru? În primul rând, conținutul semnificativ de proteine. Studiile arată că 100g linte conțin 25g proteine, fasolea boabe uscată 23g, iar mazărea 21g. 

Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Beneficiile nu se opresc aici: leguminoasele contribuie la reglarea colesterolului și la combaterea bolilor. Un studiu al cercetătorilor americani, realizat pe o perioadă de 7 ani, arată că la persoanele care au consumat regulat fasole riscul de a muri a scăzut cu 8%.

Cereale integrale

Nelipsite din orice dietă sănătoasă, cerealele integrale conțin toate substanțele nutritive de care cerealele rafinate au fost private. Vitaminele și mineralele din acestea contribuie eficient la prevenirea bolilor de inimă sau a diabetului. De asemenea, datorită fibrelor din compoziție și a absorbției lente a acestora, cerealele integrale oferă sațietate pe o perioadă îndelungată de timp și contribuie astfel și la scăderea în greutate. Consumându-le cu moderație, nu vei da greș niciodată cu o porție de pâine sau paste făcute 100% din grâu integral, ovăz, orez sau quinoa.  

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Unt de arahide

Cine a zis că postul înseamnă doar pâine și cartofi, fără niciun răsfăț pentru papilele tale gustative? Sigur nu cineva care a încercat untul de arahide.

Acest produs vegetal delicios are o multime de beneficii: ajută sistemul cardiovascular, muşchii, oasele, dar şi memoria. Și încă un detaliu care te va surprinde: deși este bogat în calorii, untul de arahide se folosește și în dietele de slăbit. Nu-ți vine să crezi? Ei bine, află că multitudinea de nutrienți pe care o conține îl transformă într-un produs deosebit de sățios.

După cum arată studiile, consumat dimineața, reduce nevoia de gustări nesănătoase pe parcursul zilei. De asemenea, cercetătorii brazilieni arată că untul de arahide stimulează secreția de peptidă - hormonul care controlează apetitul, astfel încât nu îţi va mai fi foame o bună perioadă de vreme.

Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Tu alegi câte zile postești pe lună sau pe an. Și tot tu te bucuri, pe lângă un organism mai sănătos și o imunitate excelentă, de putere de concentrare, claritate în decizii, performanță fizică și intelectuală dar și multă energie.

Foto fr si main: By Alexandra Anschiz /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri