Piftia cu legume, un chec bogat în semințe sau o ruladă sănătoasă cu ciocolată se numără printre soluțiile propuse pentru transformarea mesei de Crăciun într-una delicioasă și sănătoasă.

Rețetă de piftie vegană cu legume

piftie cu legume

Foto: Shutterstock/ Svitlana Slobodianiuk

Ingrediente pentru 4 porții:

- 12g de praf agar agar sau un pliculeț de gelatină pentru legume;

- sare și piper după gust;

- 2-3 căței de usturoi

- 2 linguri mix legume uscate

- 2 foi de dafin

- 1 lingură cimbru uscat;

- jumătate țelină medie tăiată cubulețe;

- 1 bucată praz tăiat rondele

- 2 morcovi rondele;

- 400 g ciuperci tăiate felii;

- 1 bucată broccoli;

- pătrunjel și leuștean

- 3-4 linguri de ulei de măsline extravirgin

*Legumele pot fi alese după preferințe..

Mod de preparare:

1. Legumele se pun la fiert în 500 ml apă,  la foc mic, până dau în clocot. Se adaugă sarea, piperul, usturoiul, respectiv celelalte mirodenii la alegere pentru un plus de gust.

2. După ce au fiert, legumele se așază în boluri.

Lichidul în care au fiert se lasă la răcit și se amestecă apoi cu praful de agar agar pentru formarea gelatinei. Este important ca lichidul să fie rece pentru a nu se forma cocoloașe. Se mai pune pe foc timp de 5 minute.

3. După ce compoziția lichidă s-a răcit, se toarnă peste legume, iar după răcirea completă se depozitează la frigider.

Citește mai departe


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Meniul sănătos de Crăciun: 5 rețete reinventate, dar la fel de savuroase pentru masa de sărbători!.