Rețetă sănătoasă de chec cu nuci
Foto: Shutterstock/ Vladislav Noseek
Chec cu nuci și semințe
Ingrediente:
- 100g fulgi de ovăz;
- 100g semințe de floarea soarelui;
- 60g semințe de dovleac;
- 70g migdale întregi;
- 4 linguri semințe de psyllium;
- 2 linguri semințe de cânepă;
- 95g caise deshidratate;
- 40g fulgi de cocos;
- 3 linguri ulei de cocos;
- 1 lingură de miere;
- 125g pastă de migdale;
- 2 linguri extract de vanilie;
- 1 linguriță sare;
- 350ml apă.
Mod de preparare:
1. Semințele de dovleac și cele de floarea soarelui se rumenesc în cuptor pe hârtie de copt, la o temperatură de 180 de grade Celsius timp de 10 minute.
2. Într-un castron separat amestecă următoarele ingrediente: semințele rumenite, fulgii de ovăz, migdalele, semințele de cânepă și psyllium, fulgii de cocos și caisele deshidratate.
3. În același castron adaugă restul ingredientelor: pasta de migdale, uleiul de cocos, mierea de albine, extractul de vanilie și apa.
4. Amestecă toate ingredientele până la obținerea unei compoziții omogene, așază compoziția într-o tavă de copt și presează cu ajutorul unei linguri.
5. Acoperă tava cu un prosop de bucătărie și las-o la frigider peste noapte sau minim 8 ore.
6. Odată scoasă de la frigider, compoziția se lasă aproximativ 30 de minute la temperatura camerei apoi se introduce în cuptor pentru 60 de minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară