ghid pentru o viaţă împlinită

Meniul sănătos de Crăciun: 5 rețete reinventate, dar la fel de savuroase pentru masa de sărbători!

Piftia cu legume, un chec bogat în semințe sau o ruladă sănătoasă cu ciocolată se numără printre soluțiile propuse pentru transformarea mesei de Crăciun într-una delicioasă și sănătoasă.

Rețetă sănătoasă de chec cu nuci

chec, chec cu nuci

Foto: Shutterstock/ Vladislav Noseek

Chec cu nuci și semințe

Ingrediente:

- 100g fulgi de ovăz;

- 100g semințe de floarea soarelui;

- 60g semințe de dovleac;

- 70g migdale întregi;

- 4 linguri semințe de psyllium;

- 2 linguri semințe de cânepă;

- 95g caise deshidratate;

- 40g fulgi de cocos;

- 3 linguri ulei de cocos;

- 1 lingură de miere;

- 125g pastă de migdale;

- 2 linguri extract de vanilie;

- 1 linguriță sare;

- 350ml apă.

Mod de preparare:

1. Semințele de dovleac și cele de floarea soarelui se rumenesc în cuptor pe hârtie de copt, la o temperatură de 180 de grade Celsius timp de 10 minute.

2. Într-un castron separat amestecă următoarele ingrediente: semințele rumenite, fulgii de ovăz, migdalele, semințele de cânepă și psyllium, fulgii de cocos și caisele deshidratate.

3. În același castron adaugă restul ingredientelor: pasta de migdale, uleiul de cocos, mierea de albine, extractul de vanilie și apa.

4. Amestecă toate ingredientele până la obținerea unei compoziții omogene, așază compoziția într-o tavă de copt și presează cu ajutorul unei linguri.

5. Acoperă tava cu un prosop de bucătărie  și las-o la frigider peste noapte sau minim 8 ore.

6. Odată scoasă de la frigider, compoziția se lasă aproximativ 30 de minute la temperatura camerei apoi se introduce în cuptor pentru 60 de minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Meniul sănătos de Crăciun: 5 rețete reinventate, dar la fel de savuroase pentru masa de sărbători!.