Rețetă sănătoasă de chec cu nuci
Foto: Shutterstock/ Vladislav Noseek
Chec cu nuci și semințe
Ingrediente:
- 100g fulgi de ovăz;
- 100g semințe de floarea soarelui;
- 60g semințe de dovleac;
- 70g migdale întregi;
- 4 linguri semințe de psyllium;
- 2 linguri semințe de cânepă;
- 95g caise deshidratate;
- 40g fulgi de cocos;
- 3 linguri ulei de cocos;
- 1 lingură de miere;
- 125g pastă de migdale;
- 2 linguri extract de vanilie;
- 1 linguriță sare;
- 350ml apă.
Mod de preparare:
1. Semințele de dovleac și cele de floarea soarelui se rumenesc în cuptor pe hârtie de copt, la o temperatură de 180 de grade Celsius timp de 10 minute.
2. Într-un castron separat amestecă următoarele ingrediente: semințele rumenite, fulgii de ovăz, migdalele, semințele de cânepă și psyllium, fulgii de cocos și caisele deshidratate.
3. În același castron adaugă restul ingredientelor: pasta de migdale, uleiul de cocos, mierea de albine, extractul de vanilie și apa.
4. Amestecă toate ingredientele până la obținerea unei compoziții omogene, așază compoziția într-o tavă de copt și presează cu ajutorul unei linguri.
5. Acoperă tava cu un prosop de bucătărie și las-o la frigider peste noapte sau minim 8 ore.
6. Odată scoasă de la frigider, compoziția se lasă aproximativ 30 de minute la temperatura camerei apoi se introduce în cuptor pentru 60 de minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor