20 Decembrie 2018 publicat în Culinar 13 share-uri

Piftia cu legume, un chec bogat în semințe sau o ruladă sănătoasă cu ciocolată se numără printre soluțiile propuse pentru transformarea mesei de Crăciun într-una delicioasă și sănătoasă.

Rețetă sănătoasă de chec cu nuci

Foto: Shutterstock/ Vladislav Noseek

Chec cu nuci și semințe

Ingrediente:

- 100g fulgi de ovăz;

- 100g semințe de floarea soarelui;

- 60g semințe de dovleac;

- 70g migdale întregi;

- 4 linguri semințe de psyllium;

- 2 linguri semințe de cânepă;

- 95g caise deshidratate;

- 40g fulgi de cocos;

- 3 linguri ulei de cocos;

- 1 lingură de miere;

- 125g pastă de migdale;

- 2 linguri extract de vanilie;

- 1 linguriță sare;

- 350ml apă.

Mod de preparare:

1. Semințele de dovleac și cele de floarea soarelui se rumenesc în cuptor pe hârtie de copt, la o temperatură de 180 de grade Celsius timp de 10 minute.

2. Într-un castron separat amestecă următoarele ingrediente: semințele rumenite, fulgii de ovăz, migdalele, semințele de cânepă și psyllium, fulgii de cocos și caisele deshidratate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis România împreună cu Let’s Do It România

3. În același castron adaugă restul ingredientelor: pasta de migdale, uleiul de cocos, mierea de albine, extractul de vanilie și apa.

4. Amestecă toate ingredientele până la obținerea unei compoziții omogene, așază compoziția într-o tavă de copt și presează cu ajutorul unei linguri.

5. Acoperă tava cu un prosop de bucătărie  și las-o la frigider peste noapte sau minim 8 ore.

6. Odată scoasă de la frigider, compoziția se lasă aproximativ 30 de minute la temperatura camerei apoi se introduce în cuptor pentru 60 de minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri