3 Decembrie 2018 publicat în Culinar 5 share-uri

În sezonul rece corpul uman are nevoie de mâncăruri cu un conținut mai ridicat de grăsimi.

Comunicat de presa

În sezonul rece corpul uman are nevoie de mâncăruri cu un conținut mai ridicat de grăsimi. De ce? Fiindcă îi trebuie combustibil pentru a face față frigului. Dacă nu știai, află că grăsimile stochează energie și eliberează căldură, astfel încât organismul să poată rezista la temperaturi scăzute. Totuși, când trupul îți da semne în acest sens, ascultă-l alegând cu grijă alimentele “grase” pe care le consumi. Nu e un mit faptul că alimentele bogate în grăsimi conțin multe calorii, așadar atenție la excese!  

Un aliment sănătos care conține atât grăsimi, cât și proteine, este peștele. Consumă-l de cel puțin două ori pe săptămână și ia-ți astfel aportul de Omega 3 și vitamina D, foarte eficiente în prevenirea virozelor și gripelor specifice sezonului. Sfatul nostru este să alegi peștele în favoarea unui alt tip de carne și să alegi variantă potrivită ție.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce este periculos zahărul? Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Recomandarea de astăzi este macroul, un peşte hrănitor, care abundă în proteine, acizi grași omega-3 și micronutrienţi. Cercetările arată faptul că un consum regulat de macrou poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, precum și la menținerea oaselor sănătoase și puternice. Disponibil atât proaspăt, cât și congelat sau în conserve, macroul este apreciat datorită versatilității preparării, gustului și beneficiilor nutriționale. 

Ca părinte / adult ocupat mereu te grăbești să rezolvi cât mai multe sarcini, prin urmare nu prea ai timp să îți pregătești o masă sățioasă, nu-i așa? Uită de fast-food și ține minte că cu 1-2 conserve de macrou EVA de la Podravka România și puțină inspirație poți face toate combinațiile culinare care îți plac.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Chef Liviu Balint are pentru tine două propuneri super-ușor de preparat:

Salată cu macrou în ulei vegetal   

Ai nevoie de o mână de paste, salată verde, spanac verde, coriandru proaspăt, 2 roșii, 1 ceapă mică, ½ ardei gras, 1 conservă EVA file de macrou în ulei vegetal, sare, piper alb, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură muștar, zeamă de lămâie, oțet balsamic și măsline negre. Spală salata și apoi adaugă spanacul și coriandrul. Amestecă și adaugă roșiile tăiate cuburi, ceapa tocată mărunt și ardeiul cuburi. Fă un sos din ulei de măsline, muștar, zeamă de lămâie, sare, piper alb măcinat și oțet balsamic. Amestecă foarte bine, toarnă compoziția peste salată, iar apoi adaugă macroul din conservă, măslinele și omogenizează. Nu uita să fierbi pastele în tot acest timp și să le adaugi la final în salată.

De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Macrou în sos tomat cu orez

Ai nevoie de 250g orez, 1 ceapă mică tocată mărunt, 50g ardei roșu cuburi, 2 conserve de macrou Eva în sos tomat, sare și piper, pătrunjel proaspăt. Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adaugă ceapa călită în prealabil, ardeiul roșu, iar la final conținutul conservelor EVA. Asezonează cu sare și piper după gust și presară deasupra puțin pătrunjel tocat pentru aspect și aromă.

Ce zici, te-am convins? Iarna chiar nu mai trebuie să fie o ‚ocazie’ de a lua câteva kilograme în plus, ci un moment în care alegi înțelept și te simți bine în propria-ți piele!

Foto homepage: Shutterstock/ WITTHAWAS SRISUJIT


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri