18 Iulie 2018 publicat în Culinar 38 share-uri

Vrei să te răsfeți cu niște smoothie-uri sățioase și sănătoase? Înseamnă că știi deja care sunt soluțiile naturale pentru a avea o imunitate imbatabilă, un tonus energetic și un aspect strălucitor al pielii şi părului. Două ingrediente minune sunt nucile caju și merișoarele.

Nucile caju cresc în India, Africa și America de Sud iar ceea ce noi consumăm sunt, de fapt, semințele fructului de caju: un fruct colorat, uneori galben, alteori roșu, care seamănă cu o combinație între un dovleac în miniatură și un măr, și căruia îi crește un moț - nuca de caju. Ți le recomandăm în orice moment al zilei, atât în combinații cu feluri de mâncare sofisticate, cât și pe post de snack. Caju este bogat în fibre, vitamine, minerale și uleiuri nesaturate sănătoase. Iar dacă nu știai, află că oferă:

  • 25% din necesarul zilnic de magneziu
  • 37% din necesarul zilnic de cupru
  • 28% din doza zilnică de mangan
  • 20% din doza de fosfor

Pentru un super-smoothie combină în blender lapte vegetal (migdale, orez, soia) cu o mână de caju crud Sano Vita și adaugă o cană de fructe de pădure. Vei obține un smoothie sănătos și răcoritor, numai bun pentru zilele în care te răsfeți la soare!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Dacă ar fi să numim un fruct care este un aliat de nădejde pentru sănătatea femeilor, acela ar fi, evident, merișorul, pentru că are  proprietăți antiseptice și este bogat în antioxidanți, proteine, provitamina A, vitamine (B1, B2, C), tanini (substanțe antibacteriene), flavonoide (substanțe cu efect antioxidant) și săruri minerale. Interesant de știut e că merișoarele se dezvoltă în America de Sud, Statele Unite și Canada, dar se pot găsi și la noi, mai exact în Munții Apuseni.

Iar beneficiile merișoarelor sunt multiple:

  • întăresc sistemul imunitar
  • ajută la o bună digestie
  • menţin dantura sănătoasă
  • menţin sănătatea inimii
  • previn apariţia cancerului
  • reduc anemia
  • previn osteoporoza

Și pentru că smoothie-ul cu merișoare vrea să îți fie prieten pe viață, amestecă în blender 3 sferturi de pahar cu gheață, 1 cană cu lapte de migdale și 1 lingură merişoare confiate Sano Vita. Tocmai ai obținut o băutură parfumata de vară, care îți va încânta simțurile!

Foto: Pexels/ Anastasia Zhenina

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri