Iată câteva sfaturi care să te ajute să treci cu bine peste această perioadă cu multe tentații alimentare, pentru o mini-vacanță liniștită.

Comunicat de presă

Sărbătoarea de 1 Mai, cunoscută și sub denumirea de Ziua Muncii, marchează începutul verii în tradiția populară românească și este una dintre cele mai așteptate sărbători.

La mare sau la munte, mii de români aleg să petreacă această zi în aer liber, la grătar, alături de familie și prieteni. Mâncarea din belșug este nelipsită, fiind definitorie pentru această ocazie.

Iată câteva sfaturi care să te ajute să treci cu bine peste această perioadă cu multe tentații alimentare, pentru o mini-vacanță liniștită.

1.    Alege alimente din surse sigure

Odată cu temperaturile de afară, crește și riscul de enterocolite și toxiinfecții alimentare, mult mai frecvente în sezonul cald. Aceste afecțiuni se declanșează atunci când alimentele sunt contaminate cu bacterii precum campylobacter (”diareea călătorului”), salmonella sau E. coli. Simptomele includ greață, senzație de vomă sau chiar dureri abdominale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Consumarea alimentelor procesate termic insuficient, depozitate în condiții precare sau cu termenul de valabilitate depășit este un pericol pentru sănătate, acestea fiind și cele mai frecvente cauze ale toxiinfecțiilor alimentare, conform NHS. De asemenea, igiena mâinilor este și ea esențială pentru a evita neplăceri ulterioare.

Acordă o importanță crescută caracteristicilor organoleptice (aspect exterior, miros, consistenţă, culoare și gust) a mâncării pe care o cumperi, mai ales dacă este preparată direct pe stradă sau în cadrul târgurilor ținute în aer liber. Dacă un preparat nu arată bine sau are un gust alterat, oprește-te imediat din consum, și, dacă apar simptome specifice toxiinfecției, nu ezita să te prezinți la medic.

2. Combină inteligent categoriile de nutrienți

Caria dentară – ce este și cum se tratează OFICIAL Cum se va face înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024 Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Anumite combinații alimentare pot avea efecte negative atât asupra greutății corporale, cât și asupra întregii sănătăți a sistemului digestiv. Micii cu muștar consumați alături de o felie de pâine sau clasica friptură cu garnitură de cartofi sunt combinații alimentare deja consacrate, care însă ne pot îngreuna digestia și afecta silueta. Încearcă să nu combini carbohidrați cu proteine la o singură masă și alege să însoțești carnea cu o salată mare din legume.

Este recomandat să mănânci fructele în cadrul gustărilor dintre mese. De asemenea, trebuie evitat consumul de fructe dulci (pere, struguri, banane) împreună cu citrice deoarece pot fermenta în stomac cauzând balonare.

3. Include enzime digestive în meniu

Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Enzimele digestive au un rol esențial în susținerea sănătății tractului digestiv și te pot ajuta să treci cu bine peste perioadele în care consumi alimente grele, cu sosuri elaborate sau combinații alimentare nepotrivite. Ele sunt responsabile de procesul de descompunere și absorbție a nutrienților din alimente. Balonarea, senzația de „prea plin” sau durerile abdominale sunt simptome care indică o digestie incompletă și un deficit de enzime.

Integrează în meniul de 1 Mai o salată de sfeclă roșie sau o felie de ananas ca desert (conține bromelaină, cu rol în descompunerea proteinelor), vegetale care conțin enzime în mod natural.

Citește mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri