4. Respectă orele de masă
Chiar și la ocazii festive, organismul uman are nevoie de repaus alimentar pentru a completa ciclul complet al digestiei. Acidul clorhidric din stomac activează enzimele, pregătește mediul pentru digestie și evacuează bolul alimentar. Procesul poate fi afectat dacă „ronțăim” în continuu, fără să luăm o pauză între mese.
5. Consumă alimente cu aport de bacterii benefice
Pentru reglarea tranzitului intestinal, apelează la bacterii benefice, microorganisme vii cu rol benefic pentru sănătatea tractului digestiv, care se regăsesc deja în organismul uman. În perioadele de dezechilibru intestinal, include în alimentație iaurt, murături sau ciocolată neagră.
6. Atenție la zahărul din băuturile carbogazoase
Temperaturile din următoarea perioadă pot depăși 25 de grade, iar un pahar de suc rece pare alegerea perfectă dacă îți dorești să te răcorești. Totuși, atenție la conținutul de zahăr: un singur pahar poate conține chiar și 35 de grame de zahăr. O altă băutură populară de 1 Mai, cu consecințe asupra siluetei, este berea blondă la draft. Aceasta are un indice glicemic mare, stimulează producția de insulină și contribuie la depunerea de țesut adipos, așadar limitează consumul la un pahar.
Cât timp mâncarea este digerată în stomac, nu este recomandat să consumăm și alcool. Acesta intră peste alimentele în curs de digestie și le stagnează în acest loc, prelungind procesul de digestie. Astfel, apare balonarea din cauza procesului de fermentație.
Nici băuturile reci nu sunt prietenoase cu organismul. Acestea pot să slăbească capacitatea de apărare a corpului în zona cervicală, ceea ce poate însemna o vulnerabilitate la nivel ORL.
7. Include mișcare ușoară în programul tău
La 45 de minute după o masă copioasă, este recomandat să ieși în aer liber și să faci puțină mișcare. Astfel, vei susține procesul de digestie și vei ajuta la ameliorarea manifestărilor sindromului colonului iritabil, constipaţia, durerile abdominale sau balonarea. În plus, prin transpiraţia ce apare în timpul efortului fizic se elimină şi o bună parte din toxine.
Indiferent unde alegi să îți petreci ziua de 1 Mai, nu uita că sănătatea digestivă înseamnă confort și stare de bine. Consumul de alimente cu moderație, asocierile bine realizate dintre categoriile de alimente și hidratarea corespunzătoare a organismului sunt reguli de aur care ne pot ajuta să avem o vacanță liniștită și fără surprize neplăcut.
Recomandări oferite de Secom
Secom mai recomanda si suplimentul alimentar Super Enzymes cu 7 extracte naturale din plante și 3 tipuri de enzime pentru suport în digestia tuturor claselor de nutrienți: proteine, carbohidrați, lipide (grăsimi). De asemenea, poți apela la un supliment alimentar cu lactobacili și bifidobacterii precum Jarro-Dophilus®+FOS de la Secom® pentru o repopulare optimă a florei microbiene, și cu adaos de fibre solubile pentru potențarea efectelor, cu acțiune inclusiv la nivelul colonului.
Foto homepage: Pexels
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară