De multe ori ne trezim, pe neasteptate cu musafirii in pragul usii. Nu avem mai nimic in frigider si nici nu avem timp sau poate nici bani sa cumparam ceva ieftin si bun. E timpul unei retete simple!
De multe ori ne trezim, pe neasteptate cu musafirii in pragul usii. Nu avem mai nimic in frigider si nici nu avem timp sau poate nici bani sa cumparam ceva ieftin si bun. E timpul unei retete simple!

Pietre de domino

Felii de paine neagra, taiate dreptunghiuri, se lipesc doua cite doua cu o crema picanta, obtinuta din cas amestecat cu piper. Deasupra se unge fiecare cu unt, apoi se orneaza in forma de domino cu bucatele de masline.

Piinite figuri

Din felii de paine alba si neagra, se taie cu ajutorul formelor de metal diferite figuri. Se lipesc cite doua, una alba si alta neagra, cu ajutorul unei creme picante obtinuta din cas. Cu aceleasi forme, dar mici, se taie din cas figuri care se lipesc pe fiecare tartina pe partea neagra.
Oua umplute

Se fierb 4 oua tari si se curata de coaja, apoi se taie fiecare ou in doua, pe lungime. Se scoate cu atentie galbenusul si se freaca cu putin ulei, sare, 3-4 linguri de brinza telemea rasa si putin usturoi bine pisat. Din aceasta compozitie, se formeaza globuri care se aseaza pe fiecare jumatate de albus.

Oua umplute, in coaja

Se fierb oua rascoapte, iar dupa ce s-au racit, se taie in doua cu coaja cu tot, cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. Cojile se pastreaza intacte si se goleste cu atentie continutul. Se toaca marunt, se freaca cu o bucatica de unt, marar tocat, sare, piper si ceapa rasa. Se umplu cojile cu acest amestec si apoi se coc ouale la cuptor intr-o tava unsa cu ulei, cu umplutura in jos.

Rosii orientale

Se taie felii groase de rosii tari, se sareaza si se lasa sa se scurga pe un fund de lemn. Fiecare bucata se da prin faina si se frige in ulei. Se scurg rosiile de ulei si se aranjeaza pe farfuria de servit. In uleiul ramas in tigaie, la care se mai adauga 2 linguri de ulei, se rumeneste pesmet, putin usturoi pisat, marar mult si patrunjel verde tocat. Se adauga sare. Cind a prins culoare, se imprastie amestecul peste feliile de rosii de pe farfurie. Se servesc reci.

Crochete de cartofi

Cartofii fierti si curatati se zdrobesc si se amesteca pana se obtine un piure foarte fin. Se adauga sare, cateva galbenusuri, albusurile batute spuma si 1-2 linguri de faina. Se ia cu lingura din amestecul pregatit si se prajesc crochete in untura incinsa.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri