IN ACEST ARTICOL:
Tort de portocale, salata de mere coapte, sufleu de vanilie, sarlota de iaurt si capsuni.
Tort de portocale

Se incalzeste pe abur 300 g miere cu 40 g unt si se adauga 4 galbenusuri, 1 ou intreg, se bate pana se ingroasa compozitia (tot pe abur). Se adauga 1/2 lingurita de scortisoara, sucul de la o portocala si coaja rasa de la 1/2 portocala. Se incorporeaza in compozitia rece 4 albusuri batute spuma si 150 g faina. Se toarna in forma si se coace la foc potrivit.

Dupa ce s-a racit se taie in 2-3 foi si se umple cu crema de caise.

Se decoreaza cu frisca si felii de portocala.


Sarlota de iaurt cu capsuni

Se mixeaza 2 galbenusuri cu 2 linguri miere.

Se adauga cateva capsuni, un borcan mic de iaurt, zeama de la 1/2 lamaie si se mixeaza iarasi.

Se serveste imediat.


Sufleu de vanilie

Se incorporeaza 20 g faina intr-un litru de lapte fiert si racit; se adauga 200 g miere, vanilie si sare. Se da pe foc moale, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga 6 galbenusuri si albusurile batute spuma.

Se toarna in forma si se da la cuptor 20 min.

Se serveste rece.


Salata de mere coapte

Se decojesc 600 g mere coapte, se dau pe razatoare si se pun intr-un castron.

Se adauga 2 linguri miere si zeama de la 1/2 lamaie.

Se presara cu nuci macinate si se lasa sa stea cel putin o ora.

Se decoreaza cu frisca.


Sursa: armonianaturii.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri