Se incalzeste pe abur 300 g miere cu 40 g unt si se adauga 4 galbenusuri, 1 ou intreg, se bate pana se ingroasa compozitia (tot pe abur). Se adauga 1/2 lingurita de scortisoara, sucul de la o portocala si coaja rasa de la 1/2 portocala. Se incorporeaza in compozitia rece 4 albusuri batute spuma si 150 g faina. Se toarna in forma si se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-a racit se taie in 2-3 foi si se umple cu crema de caise.
Se decoreaza cu frisca si felii de portocala.
Sarlota de iaurt cu capsuni
Se mixeaza 2 galbenusuri cu 2 linguri miere.
Se adauga cateva capsuni, un borcan mic de iaurt, zeama de la 1/2 lamaie si se mixeaza iarasi.
Se serveste imediat.
Sufleu de vanilie
Se incorporeaza 20 g faina intr-un litru de lapte fiert si racit; se adauga 200 g miere, vanilie si sare. Se da pe foc moale, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga 6 galbenusuri si albusurile batute spuma.
Se toarna in forma si se da la cuptor 20 min.
Se serveste rece.
Salata de mere coapte
Se decojesc 600 g mere coapte, se dau pe razatoare si se pun intr-un castron.
Se adauga 2 linguri miere si zeama de la 1/2 lamaie.
Se presara cu nuci macinate si se lasa sa stea cel putin o ora.
Se decoreaza cu frisca.
Sursa: armonianaturii.ro
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana