De multe ori ne trezim, pe neasteptate cu musafirii in pragul usii. Nu avem mai nimic in frigider si nici nu avem timp sau poate nici bani sa cumparam ceva ieftin si bun. E timpul unei retete simple!

Morcovi cu mazare


Se taie morcovii in patratele mici si se inabusa in untura cu sare si zahar. La nevoie se adauga putina apa pina sunt aproape moi. Se adauga mazare conservata si se continua fierberea. Se pune verdeata tocata si se leaga cu o lingura de faina desfacuta in apa rece. Se serveste fierbinte.

Supa cu pasta de ficat

Se face o supa din oase de pasare sau de vaca si o bucata de carne de vaca, impreuna cu zarzavat mult. Se strecoara si se serveste in cesti sau in farfurii, cu pasta de ficat taiata felii.

Zarzavatul si carnea se pot folosi la salata de boeuf.

Cartofi cu smintina

Cartofii fierti in aburi se taie felii si se acopera apoi cu unt topit, fierbinte si o cana cu smintina in care s-a batut un ou intreg. Se introduc in cuptorul fierbinte pentru 10 minute.

Galuste de paine cu prune

Se inmoaie miez de piine alba in lapte, se stoarce bine si se da prin sita sau prin masina de tocat, apoi se framanta cu oua, o lingura de grasime si putina faina. Se face o galusca de proba si se fierbe in apa. La inceput, se pune faina foarte putina. Daca nu se desfac la fiert, nu este nevoie sa se mai adauge faina ca sa iasa amestecul mai pufos. Se face un sul din care se taie felii, se intind in palma prafuita cu faina, se pune la mijloc o pruna, se lipeste aluatul in jurul ei. Se fierb in apa cu sare pina ce galustele se urca la suprafata ei, apoi se scot, se scurg bine si se tavalesc prin pesmet rumenit. Se servesc presarate cu zahar.

Pastrav cu bere

Ingrediente:

-1 pastrav;
-1/2 lamiie;
-1 ceapa mijlocie;
-1 lingura faina;
-2 foi de dafin;
-o sticla mica de bere;
-1 lingura ulei, sare, piper.

Se curata pestele si se spala in apa cu zeama de la un sfert de lamiie, apoi se usuca si se da prin faina. Se taie ceapa rondele si celalalt sfert de lamaie, iar foaia de dafin se rupe bucatele. Se aseaza pestele intr-o forma rezistenta la caldura, se inconjoara cu felioare de ceapa si se decoreaza cu felii de lamaie. Se stropeste cu ulei, se presara cu foaie de dafin si se toarna usor berea, care trebuie aproape sa acopere pestele. Se acopera vasul cu o foaie de staniol si se introduce la cuptor la foc potrivit timp de jumatate de ora. Se scoate, se desface foaia de staniol si se mai pune la cuptor 10 minute ca sa se rumeneasca.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri