Se curata, se spala si se opareste timp de 10 minute o varza in bors indoit cu apa, in care s-a adaugat sare. Dupa ce a fost scursa si racorita, verzei i se rasfira foile. Miezul verde se desprinde de pe cotor, se scoate si se toaca. Se toaca 150-200 grame de slanina afumata, care se pune intr-o cratita pe foc alaturi de o ceapa tocata marunt si cu miezul verzei. Se amesteca pina se coloreaza putin. Se inmoaie 1-2 felii de piine, se stropesc, se amesteca cu 1-2 oua crude, tocatura de varza, sare si piper. O parte din acest amestec se pune in mijlocul verzei, restul se imparte intre foi, presarind fiecare strat de umplutura cu putin pesmet. Pe masura ce se umplu foile, se ridica si se string spre mijlocul verzei, presindu-se usor. Se fierbe in apa clocotita cu sare. Este gata dupa 20-25 minute. Se serveste cu sos de rosii picant sau cu smintina.
Cornulete studentesti
Se freaca 250 grame de untura cu 100 grame de zahar si cu zahar vanilat. Se adauga, pe rand, 3 oua, iar la sfirsit 300 grame de faina cernuta si praf de copt. Se framanta un aluat care se intinde si se impatureste de citeva ori, fara a fi uns cu grasime. Ultima oara, se intinde o foaie subtire care se taie in forma de patrate mari si din ele se fac triunghiuri. Pe fiecare triunghi, se pune putina marmelada de caise amestecata cu nuci tocate si se ruleaza cornulete din partea lata a triunghului, spre virf. Se coc, apoi se dau prin zahar pudra cit sunt calde.
Crema cu fructe crude si frisca
Se freaca spuma 2 galbenusuri cu 40 grame de zahar, 20 grame de faina si coaja rasa de la o lamaie, pina ce amestecul devine omogen asemenea unei spume. Se adauga treptat 20 ml de lapte clocotit. Se pune la loc si se fierbe pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se raceste, apoi se pune in pahare, un strat de crema, unul de frisca si unul de fructe de sezon.
Caramele cu unt
Ingrediente:
-100 g unt;
-100 g miere;
-100 g zahar;
-1 pahar cu apa rece.
Mod de preparare: Se pun ingredientele intr-un vas destul de inalt, asezat pe o tabla la foc foarte moale, amestecindu-se usor. Se continua fierberea pina cind citeva picaturi din compozitie aruncate intr-un pahar cu apa foarte rece se coaguleaza instantaneu. Se toarna totul intr-o tava unsa cu ulei, se lasa sa se raceasca pe jumatate, apoi se formeaza mici patrate cu ajutorul unui cutit. Abia dupa ce compozitia astfel parcelata s-a racit complet, se desprind cubuletele formate si se servesc ca atare. Atentie! Caramelele se prepara in vase inalte pentru a se evita revarsarea continutului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară