O reteta deosebita de post si foarte gustoasa

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciuperci umplute cu tofu:

  • 1 kg ciuperci albe proaspete
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar proaspat
  • 100 g branza vegetala Tofu
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel) o legatura

Mod de preparare ciuperci umplute cu tofu:

Spalati si curatati ciupercile - le scoateti coditele si le puneti separat. Ciupercile se aranjeaza intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei
Ceapa, ardeiul si gogosarul se curata si se spala. Se taie toate legumele cubulete marunte si se pun intr-o tigaie cu un pahar de apa si 2 linguri de ulei. Puneti pe foc, acoperiti cu capac si amestecati periodic pana legumele se inmoaie foarte bine.
Coditele de la ciuperci se taie marunt si se adauga peste legumele inmuiate bine, amestecati si mai lasati 5 minute pe foc mediu.
Tofu se taie cubulete mici si se adauga la legume.
Verdeata se taie marunt si se adauga la compozitia de legume si tofu. Puneti sare dupa gust, amestecati bine si stingeti focul.
Cu o lingurita umpleti ciupercile, le puneti la cuptor 40-50 de min.
Dupa ce le scoateti, cel mai bine sa le serviti calde, desi si reci au fost destul de bune.

Se pot servi ca fel principal de mancare si ca garnitura de legume.

Pofta Buna!

O reteta propusa de: Petruta Oprea (pati_maia)

Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciuperci umplute cu tofu.