Timp de preparare: 120 min - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fasole batuta:
- 1 kg fasole boabe
- sare dupa gust
- 5 cepe
- 2 cartofi potriviti
- 2 gogosari
- 1 capatana de usturoi
- 5 linguri de bulion
- cimbru
- piper mosaic Kotanyi
- 1 lingura delikat
Mod de preparare fasole batuta:
Se pune fasolea la inmuiat de seara. A doua zi o punem la fiert, cand incepe sa fiarba schimbam apa si o clatim bine de tot. Adaugam in apa in care fierbe cartofii, o ceapa si pastarnac daca doriti( eu aici nu am pus). Tocam marunt restul de ceapa si gogosarii. Punem la calit ceapa si gogsarii in ulei incins, presaram piper, iar cand se inmoaie ceapa, punem bulionul si il mai lasam putin sa se caleasca. Adaugam o cana de apa si lasam sosul sa fiarba la foc mic 5 minute.
Scurgem zeama de la fasole dupa ce aceasta a fiert bine si apoi o dam prin masina de tocat sau prin blender cum am facut eu. Punem si cateii de usturoi in blender si cand totul s-a tocat bine bine adaugam sare dupa gust si cca 100 ml ulei fierbinte.
O servim cu sosul de ceapa cu multa pofta.
O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară