Un deliciu in zilele de post si nu numai

Timp de preparare: 120 min - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fasole batuta:

  • 1 kg fasole boabe
  • sare dupa gust
  • 5 cepe
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 gogosari
  • 1 capatana de usturoi
  • 5 linguri de bulion
  • cimbru
  • piper mosaic Kotanyi
  • 1 lingura delikat

Mod de preparare fasole batuta:

Se pune fasolea la inmuiat de seara. A doua zi o punem la fiert, cand incepe sa fiarba schimbam apa si o clatim bine de tot. Adaugam in apa in care fierbe cartofii, o ceapa si pastarnac daca doriti( eu aici nu am pus). Tocam marunt restul de ceapa si gogosarii. Punem la calit ceapa si gogsarii in ulei incins, presaram piper, iar cand se inmoaie ceapa, punem bulionul si il mai lasam putin sa se caleasca. Adaugam o cana de apa si lasam sosul sa fiarba la foc mic 5 minute.
Scurgem zeama de la fasole dupa ce aceasta a fiert bine si apoi o dam prin masina de tocat sau prin blender cum am facut eu. Punem si cateii de usturoi in blender si cand totul s-a tocat bine bine adaugam sare dupa gust si cca 100 ml ulei fierbinte.
O servim cu sosul de ceapa cu multa pofta.

O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)

Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fasole batuta.