O reteta gustoasa, excelenta pentru zilele de post!
Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru fasole batuta:
- 1kg fasole
- 3 cepe
- 1/2 capatana usturoi
- sare
- ulei
- bulion
Mod de preparare fasole batuta:
Se spala fasolea si se pune de seara la inmuiat in apa.
Se arunca apa in care a stat fasolea peste noapte si se pune alta apa fiarta si se fierbe 15 minute. In timpul cand fierbe fasolea se pune apa la fiert in alt vas. Dupa cele 15 minute se arunca apa si se pune alta fierbinte si se pune iar pe foc. Aceasta operatie se repeta pana la a 4-a apa in care ramane fasolea sa fiarba bine, 30-40min, si se adauga sare dupa gust. Intre timp se toaca ceapa si se caleste in ulei, peste care se adauga bulionul. Se curata si usturoiul si se piseaza. Cand fasolea este fiarta se lasa sa se raceasca putin si se terciue sau se baga la bender.Cand este gata se freaca cu ulei caldut si usturoi.
Se aseaza in vasele in care vor fi servite si se orneaza cu prajeala de ceapa si frunze de patrunjel verde.
Pofta buna!
O reteta propusa de: mariana niculae (mariana_nick)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară