O reteta simpla si usor de preparat!

O reteta gustoasa, excelenta pentru zilele de post!

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru fasole batuta:

  • 1kg fasole
  • 3 cepe
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare
  • ulei
  • bulion

Mod de preparare fasole batuta:

Se spala fasolea si se pune de seara la inmuiat in apa.
Se arunca apa in care a stat fasolea peste noapte si se pune alta apa fiarta si se fierbe 15 minute. In timpul cand fierbe fasolea se pune apa la fiert in alt vas. Dupa cele 15 minute se arunca apa si se pune alta fierbinte si se pune iar pe foc. Aceasta operatie se repeta pana la a 4-a apa in care ramane fasolea sa fiarba bine, 30-40min, si se adauga sare dupa gust. Intre timp se toaca ceapa si se caleste in ulei, peste care se adauga bulionul. Se curata si usturoiul si se piseaza. Cand fasolea este fiarta se lasa sa se raceasca putin si se terciue sau se baga la bender.Cand este gata se freaca cu ulei caldut si usturoi.
Se aseaza in vasele in care vor fi servite si se orneaza cu prajeala de ceapa si frunze de patrunjel verde.
Pofta buna!

O reteta propusa de: mariana niculae (mariana_nick)

Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fasole batuta.