Ingrediente maioneza de post:
- faina – 2 linguri
- apa – 1/2 cana
- mustar – o lingura
- zeama de lamaie- 2 linguri
- ulei – 150 – 200 ml
- sare dupa gust
Mod de preparare maioneza de post:
Pentru inceput, combinam faina cu 3 – 4 linguri de apa pana se leaga bine. Restul apei o punam la fiert, iar in momentul cand aceasta incepe sa fiarba punem si compozitia de faina, mestecand energic timp de maxim un minut pana are textura unei budinci.
Stingem focul si lasam sa se raceasca pentru cateva minute, iar apoi adaugam mustarul si zeama de lamaie. Uleiul se toarna cate un pic, iar apoi se mesteca energic pana se leaga asemenea maionezei cu oua. La final, se adauga sare dupa gust.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinare.tv
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.