Ingrediente pilaf de post cu legume:
- un pahar plin cu orez
- cateva ciuperci proaspete sau o conserva de ciuperci
- un pahar cu vin alb
- 3 pahare pline cu apa
- 2 cepe mici
- 2-3 catei usturoi
- 1 morcov mare
- sare
- nucsoara
- o bucatica generoasa de margarina
- 1/4 lamaie
Mod de preparare pilaf de post:
Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in margarina intr-o cratita. Dupa ce s-au rumenit se adauga ciuperci taiate si ele(daca sunt din conserva,nu uitati sa le scurgeti bine de saramura). Se calesc impreuna si se sting cu o cana de vin alb. Se adauga orezul,se completeaza cu supa sau apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 30 min,cum am precizat si mai sus,puteti continua gatirea in cuptorul incins.
La final stoarceti sucul de lamaie peste orez si amestecati bine,serviti ca atare sau langa o friptura,asta daca nu tineti post:)
Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul poetagurmanta.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară