Ingrediente pilaf de post cu legume:
- un pahar plin cu orez
- cateva ciuperci proaspete sau o conserva de ciuperci
- un pahar cu vin alb
- 3 pahare pline cu apa
- 2 cepe mici
- 2-3 catei usturoi
- 1 morcov mare
- sare
- nucsoara
- o bucatica generoasa de margarina
- 1/4 lamaie
Mod de preparare pilaf de post:
Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in margarina intr-o cratita. Dupa ce s-au rumenit se adauga ciuperci taiate si ele(daca sunt din conserva,nu uitati sa le scurgeti bine de saramura). Se calesc impreuna si se sting cu o cana de vin alb. Se adauga orezul,se completeaza cu supa sau apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 30 min,cum am precizat si mai sus,puteti continua gatirea in cuptorul incins.
La final stoarceti sucul de lamaie peste orez si amestecati bine,serviti ca atare sau langa o friptura,asta daca nu tineti post:)
Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul poetagurmanta.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?