Supa de varza este o reteta de post savuroasa

Ingrediente reteta de post supa de varza:

  • 2 cepe mari Supa de varza. Reteta supa de varza
  • 1 / 2 capatana de usturoi
  • 2 tulpini de telina
  • 2 morcovi mari
  • 1 / 4 ceasca de ulei de masline
  • 1 lingura de sare
  • piper negru in functie de cat de picanta vrei sa fie mancarea
  • 1 cutie mica de pasta de tomate
  • 5 frunze de dafin
  • 3 / 4 – ceasca de otet de mere
  • o varza potrivita – verde
  • 1 legatura mare patrunjel proaspat sau uscat

Mod de preparare reteta de post supa de varza:

Cred ca fiecareia dintre noi taiatul verzei in fasii subtiri, da batai de cap. Insa acest lucru se poate rezolva usor, impartind varza in 4 bucati mai mici, sau in cate bucati vrei, si apoi tocandu-le pe fiecare in parte. Deci, se incepe prin a toca varza, care se sareaza un pic, si se lasa deoparte pana la momentul in care se pune la fiert.

Se curata si se spala ceapa, morcovul si ustroiul – ceapa se taie marunt, iar morcovul se rade dupa preferinta, pe razatoarea mare sau pe cea mica. Se toaca cele doua tulpini de telina si patrunjelul

Apoi, intr-o oala adanca se calesc timp de 5 minute ceapa si morcovul ras in uleiul de masline, la care se adauga putin piper si tulpina de telina. Peste acestea se toarna 2 litri de apa si se lasa la fiert Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga putin cate putin varza. Se lasa la fiert in continuare, alaturi de foile de dafin, usturoiul pisat, otetul de mere si o lingura de sare. - 2 ore la foc mic – (daca iti place ca supa sa fie mai zemoasa, mai poti adauga apa pe parcursul fierberii) Cu jumatate de ora inainte sa iei de pe foc, se adauga pasta de tomate si patrunjelul taiat marunt.

Si gata supa. Atat calda cat si rece, are un gust delicios. Eu prefer rece, mai ales pe timpul verii.

Se poate manca si cu ardei iute, iar pentru rezultate foarte bune in curele de slabire fara nici un pic de paine.

Pofta buna !


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de varza.