Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fursecuri Flori de camp:
- 250 g faina
- 2 linguri faina pentru modelat
- 120 g zahar pudra
- 1 praf de sare
- 125 g unt
- coaja de la o lamaie
- 1 ou
- 2 albusuri
- 100 g zahar pudra
- 75 de grame migdale macinate
- putina dulceata
Mod de preparare fursecuri Flori de camp:
Faina, oul, 120 g zahar, coaja de lamaie, untul taiat cubulete, sarea se amesteca si se lasa in frigider 30 de minute. Cele doua albusuri se bat spuma, se adauga 100 de g zahar pudra, treptat. Se mixeaza pana spuma se intareste, apoi se adauga migdalele macinate. Se intinde foaia de aluat, se taie cu ajutorul formelor. Se asaza intr-o tava unsa cu unt. In mijlocul fiecarui fursec se aseaza o lingurita din compozitia de albusuri cu migdale. Se coc in cuptorul preincalzit la 170 de grade, 15 minute. Cand s-au racit, in mijlocul fiecarui fursec se face o gaura mica in care se pune putina dulceata. Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă