O reteta simpla si gustoasa de balmos

balmosIngrediente balmos:

  • 0,5 kg malai
  • 1 litru lapte
  • 500 gr smantana
  • 500 gr branza sarata de vaca de la Lactitalia
  • 150 gr unt
  • putina sare (depinde cat de sarata e si branza folosita)

Se mai poate adauga si cas sau telemea de oaie.

Mod de preparare balmos:

1 Se topeste bucata de unt si se adauga lapte si smantana. Se amesteca pana se infierbanta.

2 Se adauga malaiul in ploaie si se amesteca in continuu.

"de parca viata ar depinde de asta! pana razbeste la suprafata untul ca niste baltite de primavara pe pamantul manos al mamaligii. "
(R.A. Roman)

3 Se adauga si branza si se amesteca temeinic

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Balmos.