Ingrediente balmos:
- 0,5 kg malai
- 1 litru lapte
- 500 gr smantana
- 500 gr branza sarata de vaca de la Lactitalia
- 150 gr unt
- putina sare (depinde cat de sarata e si branza folosita)
Se mai poate adauga si cas sau telemea de oaie.
Mod de preparare balmos:
1 Se topeste bucata de unt si se adauga lapte si smantana. Se amesteca pana se infierbanta.
2 Se adauga malaiul in ploaie si se amesteca in continuu.
"de parca viata ar depinde de asta! pana razbeste la suprafata untul ca niste baltite de primavara pe pamantul manos al mamaligii. "
(R.A. Roman)
3 Se adauga si branza si se amesteca temeinic
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară