Ingrediente balmos:
- 0,5 kg malai
- 1 litru lapte
- 500 gr smantana
- 500 gr branza sarata de vaca de la Lactitalia
- 150 gr unt
- putina sare (depinde cat de sarata e si branza folosita)
Se mai poate adauga si cas sau telemea de oaie.
Mod de preparare balmos:
1 Se topeste bucata de unt si se adauga lapte si smantana. Se amesteca pana se infierbanta.
2 Se adauga malaiul in ploaie si se amesteca in continuu.
"de parca viata ar depinde de asta! pana razbeste la suprafata untul ca niste baltite de primavara pe pamantul manos al mamaligii. "
(R.A. Roman)
3 Se adauga si branza si se amesteca temeinic
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă