Ingrediente balmos:
- 0,5 kg malai
- 1 litru lapte
- 500 gr smantana
- 500 gr branza sarata de vaca de la Lactitalia
- 150 gr unt
- putina sare (depinde cat de sarata e si branza folosita)
Se mai poate adauga si cas sau telemea de oaie.
Mod de preparare balmos:
1 Se topeste bucata de unt si se adauga lapte si smantana. Se amesteca pana se infierbanta.
2 Se adauga malaiul in ploaie si se amesteca in continuu.
"de parca viata ar depinde de asta! pana razbeste la suprafata untul ca niste baltite de primavara pe pamantul manos al mamaligii. "
(R.A. Roman)
3 Se adauga si branza si se amesteca temeinic
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare